Íme, az ötödik jobbikos botrány

Már számolni is nehéz, hogy 2015-ben hány Jobbikos náci és agresszív botrány volt. Legyen ez a ötödik.

Egy jobbikos képviselő hólapáttal csapta le a szomszédját, a másik cigányokat irtott volna, a harmadik cigányokat irtott volna, a negyedik cigányokat ölt volna géppisztollyal. Most itt a legújabb agresszor, aki soproni önkormányzati képviselő – természetesen a náci párt színeiben. A fiatalember ráadásul orvos, de hát Mengelének is volt diplomája.

A történet egyszerű: két társaság összeszólalkozott, a fiatalember pedig orvoshoz, képviselőhöz és emberhez méltatlan magatartást produkált.

„Megdöglesz! Meg foglak ölni! Én orvos vagyok, a mentősök velem vannak, és ki fognak nyírni!” – mondta az úr a szemtanúk beszámolói szerint.

„Ütötték-rúgták a menekülő férfit, ahol érték, aki pár méteren belül a földre került. […] A földön fekvő sérült feje ilyen távolságból nézve is jól láthatóan vérzett. A sérült férfi csoportjához tartozó egyik hölgy felhívta a mentőket és a rendőröket, majd ezt közölte az elkövetőkkel is, hogy úton vannak a rendőrök és a mentők.” – mondta egy szemtanú.

„Nem szégyelled magad, ha orvos vagy, hogy így viselkedsz? Nem tettél egy hippokratészi esküt, amiben az életek mentésére esküdtél?” – kiabálta az erőszakoskodónak egy másik szemtanú, mire az orvos a földre köpött.

A szemtanúk szerint a jobbikos társaság elmenekült a helyszínről, de a képviselő még odavetette: „Ne aggódjatok, elintézem, vannak kapcsolataim. Nyugi, jók a kapcsolataim.”

Az ügy állítólag ott pattant ki, hogy a másik társaságból valaki nevén nevezte az urat: „faszszopó jobbikos.”

Az orvos verziója szerint, őt ütötték meg először, amiután elájult. Innen ellentmondásba keveredik, mert állítása szerint a húgát kezdte el bántalmazni a társaság, akit meg akart védeni. Nyilván az ájult emberek már csak ilyenek. A történet tovább folytatódik, mely szerint ők nem elmenekültek a helyszínről, hanem üldözték – nyilván ájultan – a támadókat.

Vélemény, hozzászólás?