Jobbikosok és momentumosok telepedtek a diáktüntetésre

Egy újabb hazai tüntetés szenvedett ismét a demonstrációk rákfenéjétől.

Ismét kiváló civil kezdeményezés lett volna a mai diáktüntetés, azonban a helyszínen 10-10 jobbikos és momentumos csoport jelent meg, természetesen telepakolva zászlókkal.

Egy korábbi tüntetés…

Nyilvánvalóan ez már nem a diáktüntetésről szólt, hanem arról, hogy szélsőséges pártok rátelepednek egy kezdeményezésre, ahol önreklámot folytatnak egyrészt a jelenlévő diákoknak, akik remélhetőleg nagy ívben tesznek rájuk, valamint a helyszínen lévő kameráknak, hogy megkapják az aznapi szereplésüket a hazai szennymédiában.

Ez már önmagában is probléma. Még súlyosabb, hogy a helyszínen lévő szervezőknek eszükbe sem jutott elzavarni ezeket az elemeket, vagy legalább eltetni a kampányzászlóikat.

Félreértés ne essék. Nem az volt a baj, hogy pártok képviselői jelentek meg az akción. Az a probléma, hogy a hazai diákság problémáiért is felelős fasiszta és fasiszta kollaboráns neoliberális eszmeiségű elemek próbáltak a szegény diákok oldalán tetszelegni.

Továbbra is fenntartjuk, hogy sem náciknak, sem a fasizmustól egy köpésre lévő opportunista és kollaboráns neoliberálisoknak nincs helyük az ellenzékben.

Nem is csoda, hogy a megmozduláson végül kevesebb ember maradt, mint az azt felvigyázó rendőrök.

Az exhibicionista pártemberek érkezésekor a mi zászló nélküli embereink is elhagyták a helyszínt, hiszen a Jobbikkal semmilyen közösséget nem vállalunk.

Orbán – a logika és a tapasztalatok szerint is – csak és kizárólag markánsan baloldali, szegénypárti programmal és mozgalommal váltható le.

Vélemény, hozzászólás?