KITÜNTETÉST ORBÁNNAK, NOBEL-DÍJAT PUTYINNAK! (????)

Nem! Ez nem a hírcsárdán jelent meg. Ez a Honfoglalás 2000 nevű szélsőjobboldali szervezet MTI közleménye.

A Honfoglalás 2000 már eddig sem fukarkodott azzal, hogy a kormánypolitikát az egekig magasztalja. Azt a politikát, amely naponta 200 embert szegényít el.

A közlemény a következőket írja:

„…az Országgyűlés felhatalmazása alapján a köztársasági elnök a legmagasabb állami kitüntetésben részesítse Orbán Viktort. A kitüntetés, a miniszterelnöknek a nemzet szolgálatában, az ország fejlődésének elősegítésében, a haza érdekeinek előmozdításában és az egyetemes emberi értékek gyarapításában kifejtett kimagasló, példamutató tevékenysége elismerésére szolgálna.”

A „civil szervezet” azt is szeretné, ha a Magyar Tudományos Akadémia Nobel-békedíjra terjesztené fel Vlagyimir Putyint. A Honfoglalás 2000 szerint „Oroszország elnöke bizonyságot tett a béke ügye iránti elkötelezettségéről.”

Bátorkodtak az egész emberiség nevében is nyilatkozni: „A világ egyetért azzal, hogy Putyin egyike azoknak, aki valóban megérdemli a díjat.” Ezt arra a kőkemény tényre alapozzák, hogy Rómában vannak Putyint támogató plakátok az utcákon.

A dolog pikantériája, hogy ez az ultrafideszes álcivil szervezet stratégiai megállapodást írt alá egy párttal. És ebben nem csak azon akadunk fenn, hogy civil szervezet nem támogathat pártot, hanem hogy ez a Thürmer- féle Munkáspárt.

Úgy néz ki, ők megtehetik. Még azt is, hogy a civil szervezeteknek járó MTI közlemény-kvótával is élhetnek. Persze a szólásszabadság minden szellemi színvonalnak jár. De csak addig, amíg tényleg civilek!

Vélemény, hozzászólás?