Közmunkás? Politizál? Ki van rúgva!

Politikai szerepvállalása miatt rúgtak ki egy miskolci közmunkást.

Vigyázat! Fasizmus. A szabad gondolkodás szigorúan tilos!

Zaveczki Tibor a Fidesz ellen indult az önkormányzati választáson. A férfi már régóta dolgozik közmunkásként, szerződését már két alkalommal is meghosszabbították. Harmadik alkalommal már nem hosszabbítottak neki, pedig reménykedett a határozatlan idejű szerződésben.

Egy előkerült felvételen az is kiderül, hogy a férfi főnöke is megerősítette, hogy azért nem dolgozhat tovább, mert indult az önkormányzati választáson.

Így működik a rezsim. Ha bármit ellene teszel, a Fidesz-fasiszták lecsapnak rád. Első helyen szerepelnek a kommunisták, szakszervezeti vezetők, végül a Fidesz ellen induló jelöltekkel számolnak le. Természetesen nem az erősekbe rúgnak bele, hanem a leggyengébbekre, akik mögött nincsen háttér. Az Európai Baloldal tagságát is érik a hatalom nélkül vegzálások, ám komoly lépésekre ritkán szánják el magukat, ha mégis, akkor megvédjük sajátjainkat. Csakúgy, mint másokat, így rengetegszer adtunk ki sajtónyilatkozatot, vagy szerveztünk gyűjtést azokért, akikkel a hatalom – és nem csak a Fidesz-fasisztáké – igyekezett elbánni.

Zaveczki Tibor mögött azonban nem feltétlenül áll párt, civil mozgalom, szakszervezet, vagy bármilyen szervezet.

De NE féljetek! A kormány haldoklik, mint ahogy a rendszer is haldoklik. A Fidesz rendszer ma betehet nekünk, de holnap kamatostul vesszük vissza, amit elvettek. A győzelmünk történelmi szükségszerűség. Ne hagyjuk, hogy a barbárság zsákutcáján keresztül jussunk el hozzá.

Az, hogy a rendszer megbüntethet minket hitünkért, nem ok arra, hogy csöndben maradjunk. Az csak arra ok, hogy minél hangosabban hallassuk a hangunkat.

Vélemény, hozzászólás?