Lehullt a lepel a Fidesz-USA csörte hátteréről: 200 milliárdos helikopterüzlet

Az amerikai diplomácia – kitiltási botrányostul – megtette a hatását: a Fidesz 200 milliárd forintot akar kiszórni amerikai helikopterekre.

Az Egyesült Államok kormánya nem bízza a véletlenre a magyar helikoptervásárlási szándékokat. Már régóta megorroltak az első Orbán-kormányra, amely svéd Gripeneket vett az amerikai F-16-osok helyett. (Az is felesleges pénzkidobás volt).

Már akkor is az jellemezte a Fideszt, hogy „komolyan vette a nemzeti konzultációt”, hiszen a pilóták többsége a Mig-eket részesítette előnyben. Jelenleg is inkább az orosz helikopterpark felé húznak, és nem azért, mert azt szokták meg, vagy mert nem képesek újítani. Egyszerűen ezek a gépek jobbak. Természetesen nem ez dönt, hanem az imperializmus. Azaz a nagyhatalom ránk kényszeríti a hadifelszerelése megvételét.

Okulva a korábbi Gripenes tapasztalatokból, az amerikaiak most nyomatékosították a szándékaikat, és kirobbantották a kitiltási botrányt, jelezve a Fidesznek, hogy helytartói pozícióik itt bizony gyenge lábakon áll. Ehhez hozzájárult még, hogy Paksot az oroszok fogják megépíteni, amely szintén szálka lehet az amerikaiak szemében.

A helikoptervásárlási project már áprilisban nyilvánosságra került. Akkor még 10-20 milliárdos üzletről volt szó, és az Európai Baloldalon kívül senki nem tiltakozott érdemben ellene.

Jelenleg már 150-200 milliárd forintról beszélnek, azaz az áprilisi összeg 10x-eséről!

Ez hazánk jelenlegi nyomorhelyzetében bűn. Nyilván a kormány számára rendkívül fontos megvédeni az éhező és nyomorgó milliókat a terrorista veszélytől – ami nincs. Vagy érvelhetnek azzal, hogy ilyen helikoptereket rendkívül jól lehet használni az árvízvédelemben, de képzeljék csak inkább el, hogy 200 milliárd forintból milyen gátrendszert lehetne már építeni.

Ilyen mértékű pénzkidobás egyenlő a hűtlen kezeléssel. A Fidesz-kormány persze készséggel aláír bármit. Mint az amerikai ügyvivő nol.hu-nak adott interjújában elszólta magát, már titokban tárgyalnak a transzatlanti kereskedelmi paktumról. Az lesz aztán az igazi üzlet az Egyesült Államok számára. Ezt is készséggel aláírják. Már csak az a kérdés, ki az USA helyi helytartója? Goodfriend vagy maga a Fidesz?

Vélemény, hozzászólás?