Letiltotta a Magyar Rádió a Goodfriend-Vida humorjelenetet

Varga Ferenc József humorista a facebookon tette közzé, hogy a Magyar Rádió politikai okokból letiltotta a Goodfriend-Vida Ildikó kabaréjelentet.

„Előzetes a Szilveszteri Rádiókabaréból… illetve nem! Ezt a jelenetet ugyanis felvenni sem engedték – tudjuk, milyen okokból. Mindenki retteg, félti az állását, egyedül én vagyok olyan hülye, hogy vicces, politikai vonatkozású számokat írok. És hogy ne menjen kárba, megkértem Vida Péter és Aradi Tibor barátaimat, vonuljunk félre, és olvassuk össze a jelenetet, ami André Goodfriend a NAV-nál tett látogatását örökíti meg. Közönség nélküli, telefonos rögzítés, de talán sokakhoz eljut. Ha tetszett, lehet “thumbolni” (=lájk) meg osztogatni.”

Tragikus, hogy hazánkban a hatalom fél a humoristáktól, miközben azt az ostoba legendát terjesztik, hogy a szocialista rendszerben nem lehet vicceket mesélni a rendszerről. Gondoljunk csak Hofira, aki minden szilveszteri műsor sztárja volt, és nyíltan kritizálta az ország történéseit, vagy éppen a Tanú című filmre, amelyben a nemzet színészei űzhettek gúnyt a Rákosi-érából. A Fidesz-rendszer azonban most egy komoly határt lépett át a politikai humor cenzúrájával.

Örömmel értesülhettünk róla, hogy a humoristák saját maguk felvették a jelenetet, és azt közzétették a facebookon. Valószínűleg a kormány cenzúrájának is köszönhető, hogy egy nap alatt több mint 38 ezren nézték meg. A jelenetet mi is ajánljuk, elérhető IDE kattintva.

Vélemény, hozzászólás?