Migráncsozás miatt felmondott az Origo filmrovata

Az Origo filmrovatának teljes szerkesztőgárdája felmondott, mivel vállalhatatlan cikk jelent meg hasábjaikon.

A szerkesztőség a közösségi médiában közölte, hogy felállnak:

„Itt a vége. Ami az Origo Filmklub az elmúlt 14 évben volt, most megszűnt. 2003 szeptembere óta egészen tegnap estig nem jelent meg nálunk egyetlen olyan cikk sem, amit ne vállalnánk. Szerdán este a tudtunkon kívül kikerült a rovatba egy ‘Kóla, popcorn és migránspropaganda’ című cikk, aminek egyetlen betűjét sem vállaljuk, aminek a szellemisége tőlünk a lehető legtávolabb áll. Ezért nem tudunk mást tenni, mint egy emberként felállni.”

A lényegében Fidesz sajtóosztályként működő internetes portálon belül megpróbálták megőrizni integritásukat, amely a tegnapi napig működött.

Huszár András, Onozó Róbert, Papp Eszter, Soós Tamás és Varga Ferenc egy emberként állt fel.

Az elismerést ugyan beárnyékolja, hogy azért az elmúlt időszakban mégis részei voltak a háttérben ennek az ocsmányságnak a fenntartásában. Ne csináljunk úgy, minta az Origo filmrovata ne lett volna része ennek a gépezetnek!

A vállalhatatlan cikket Bordács Bálint írta, aki a Fidelitas-ban szerzett magának hírnevet azzal, hogy a szervezet füzesgyarmati „wellness disznóvágásán” megverték. Ő és a szintén fidelitasos Both Hunor szeptemberben került az Origo belpolitikai rovatához.

Vélemény, hozzászólás?