Nincs visszaút a Gyurcsányarcú kapitalizmusba!

A magyar „baloldal” katasztrófája és az Európai Baloldali testvérpártjaink (Syriza, Die Linke, Podemos) sikerei megmutatták, hogy a Fidesz-rezsim leváltása csak egy új, szegénypárti, hiteles baloldali politikával lehetséges, nem pedig a DK által képviselt és prominenseik által már személyesen is megvalósított, Európa szerte megbukott, még Merkelénél is vadabb, neoliberális megszorító politikával.

A létminimum alá süllyesztett honfitársaink nem fogják elfelejteni Gyurcsány Ferenc katasztrofális kormányzását. A hazai baloldalnak ezért nem pártlogók cserélgetésére, hanem valódi megújulásra és személyi cserékre van szüksége, amelyekbe nem férnek bele a szegények érdekeit hiteltelenül képviselő, milliárdos politikusok, akik opportunista módon csak saját politikai pecsenyéjüket sütögetik, akár más, valóban baloldali pártok kárára.

A DK mai kongresszusa megerősítette, hogy a kapitalizmust védő pártok képtelenek valós alternatívát adni Orbán horthysta politikája ellen. A fasizálódó rendszer gátja csak egy magyar Syriza lehet, amely munkahelyeket teremt, felszámolja a tömeges szegénységet, hozzá mer nyúlni az államadósság, a tulajdon- és termelési viszonyok kérdéseihez, meg meri adóztatni a gazdagokat, korlátozni meri a bankok túlhatalmát, és amely számára az ember az érték, nem a profit.

Ellenkező esetben marad a Fidesz rombolása, vagy jön egy másik barbárság, amely számos magyar város önkormányzatát már átvette.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Vélemény, hozzászólás?