Sok a szegény! Eltörlik a statisztikát!

A magyar kapitalizmus 25 éve 4,6 millió létminimum élőt termelt ki. Tömegesen, tízezrével éheznek gyermekek, óriási a munkanélküliség, csökkennek a bérek, csorbulnak a dolgozók jogai.

Támadás éri az ösztöndíjakat, a nyugdíjakat; tandíjat vezetnek be, valamint sorra jönnek az új adófajták. Természetesen mindegyik a szegény társadalmi többséget sújtja. A nyomor talaján virágzik a bűnözés, a lecsúszás talaján virágzik a fasizmus.

A Fidesz kormányt rendkívül rosszul érintik a szegénységi mutatók. Megoldás: eltörlik őket.

A Központi Statisztikai Hivatal ezért nemes egyszerűséggel megszüntette a létminimum fogalmát. Németh Zsolt elnökhelyettes szerint a mutató alkalmatlan a szegénység szintjének a mérésére. Szerinte ez csupán szerény megélhetési szintet jelent. Ezek szerint Magyarországon talán nincs is tömeges szegénység. Nincsenek tömegével hajléktalanok az utcákon, nincsenek alultáplált gyermekek, nem fagy halálra évente 400-500 ember.

A KSH – elmondása szerint – „szakmai alapon” szünteti meg a mutatót. 100 évig jó volt. Ezek szerint, akik 100 évig használták, szakmaiatlanok, magyarul hülyék voltak.

Vagy talán lehet, hogy mégis a kormány és a fizetett statisztika-hamisítóik a hülyék?

Vélemény, hozzászólás?