Szolidaritás Nyári Zsolttal!

Nyári Zsolt a ” Vöröscsillag-per” című riportkönyv szerzője több ügyben is perben áll a magyar állammal. Természetesen a jelképeink ügyében, melyekben minden kétséget kizáróan nyerni fog, hiszen hasonló esetekben már többen érvényesítették jogaikat Strasbourgban.

A hatalom azonban bosszúból Nyári Zsoltot is a teljes jogi procedúra lefolytatására kényszeríti, ami azt jelenti, hogy illeték formájában legalább 100 ezer forintot kell kifizetnie határidőre. A strasbourgi bíróság túlterhelt, évekbe telhet, mire a pénzt visszakapja.

Nyári Zsolt kérvényezte, hogy részletekben fizethesse be az összeget, de a NAV nem adott neki ilyen lehetőséget. Sőt! Lénygében azt állapította meg, hogy már éhen kellett volna halnia – olyan kevés a jövedelme -, tehát biztosan eltitkolta valamilyen jövedelmét. Reméljük, hogy a családjától kapott élelmiszerre nem akarnak majd újabb adót kivetni.

Gyűjtést indítunk Nyári Zsolt javára, hogy időben – 14 napon belül – be tudja fizetni az illetéket. Ezzel is gyorsíthatjuk a munkásmozgalmi jelképek ügyében zajló újabb eljárást a strasbourgi bíróságon.

Vajnai Attila
elnök
Európai Baloldal

Vélemény, hozzászólás?