Tapolcán is fertőzött a barna pestis

Az Európai Baloldal aggodalommal figyeli a fasizmus megerősödését, beleértve a jelenlegi tapolcai választás tragédiáját.

Az újfasiszta Jobbik tapolcai győzelméért nem csupán a Fidesz korrupt és arrogáns politikája a felelős. Az ellenzéki pártok túlságosan elbízzák magukat a legutóbbi választás sikerei miatt, azt a rossz következtetést levonva, hogy a neoliberális pártokkal való összefogás, amelyek politikája vezetett a fasizmus megerősödéséhez, legyőzheti a Fideszt. Tapolcán ez a bukott, milliárdos politikusok karrierjét életben tartó ellenzéki stratégia sokadszorra is megbukott.

vajnai39b

Újabb bizonyítékot kaptunk arra, hogy a rendszerváltó pártokkal elégedetlen, szegénységben élő emberek csak új, valóban baloldali politikával mozgósíthatók. Nálunk is érvényes Alexis Tsipras gondolata: „Ha mi nem változtatjuk meg Európát, akkor a Le Pen féle szélsőjobb fogja azt megtenni.“ Az újfasizmussal szemben szociális alapokra helyezett alternatív baloldali programra van szükség, melynek egyik legfontosabb eleme a szociális vészhelyzet azonnali megoldása.

Az Európai Baloldal szorgalmazza, hogy a barna pestis propagandája elleni szellemi offenzíva mellett erősítsük meg a Jobbik és szövetségesei, támogatói elleni anyagi fellépést is, amelynek része kell legyen a párt bojkottálása, blokkolása, kirekesztése, karanténba zárása, végső soron pedig a betiltása, minden ingó és ingatlan vagyonának lefoglalásával.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Vélemény, hozzászólás?