Vajnai Attila: A Fidesz tovább élezi a helyzetet

Sajtóértesülések szerint Bencsik András, a Magyar Demokrata főszerkesztője a legismertebb közösségi portálon bejelentette: az „amerikai nyomásra válaszul” utcára viszi a Civil Összefogás Fórum szimpatizánsait.

„Szükségesnek látszik ezért egy új Békemenet megszervezése” – zárja Bencsik facebook-bejegyzését. Az újságíró, a Civil Összefogás Fórum vezetője.

Bencsik az Egyesült Államokat a magyarok ellenségének nevezi, és úgy véli, hogy az internetadó elleni tüntetés, az USA által kirobbantott beutazási botrány egy csak Amerika által szervezett kormánypuccs része.

A Fidesz az internet használatra tervezett extra adó visszavonása és a korrupt hivatalnokok megbüntetése helyett a végletekig kiélezi a helyzetet, és olyan utcai demonstrációkat provokál, amelyek erőszakot eredményezhetnek. A neohorthysta rezsim urai mindenre készek hatalmuk megtartása érdekében. A demokratikus jogokat védelmező ellenzék felelőssége, hogy a diktatúra elleni fellépés békés formában folytatódjon. A tét már sokkal nagyobb, mint néhány nappal ezelőtt. Már nem egy adó bevezetéséről vagy visszavonásáról van szó.

A magyar társadalomnak saját erejéből kell megvédenie az alapvető demokratikus és szociális jogokat. A mi jogunk eldönteni, hogy milyen gazdasági intézkedések valósuljanak meg, hogy milyen adórendszer legyen, és ki építsen erőműveket, autópályákat, plázákat Magyarországon. Ezt a jogot úgy érvényesíthetjük, ha demokratikus úton saját erőből tudjuk leváltani a jelenlegi hatalmat, és megakadályozzuk, hogy ismét a neoliberális politika képviselői foglalják el azt.

Vajnai Attila
Elnök
Európai Baloldal – Munkáspárt 2006

Vélemény, hozzászólás?