670 milliárd dollárnyi villanyszámlát törölt a kommunista hacker csapat

Törökország első számú hackercsapata, a RedHack meghackelte a Török Elektromos Vállalat weboldalát.

Aztán olyat tettek, aminek számos török család fog örülni, akiknek nagy tartozásuk van a villamos művek felé. A RedHack állítása szerint 1,5 billió török líra értékű függő számlát töröltek. Ez az összeg 668 milliárd 523 millió 705 ezer dollárnak felel meg.

Ha a RedHack csoport állítása igaznak bizonyul, és a Török Elektromos Elosztó vállalati hatóságának nincs másolata a függő számlákról, az komoly veszteséget jelent a török elektromos társaságnak

Mi a RedHack?

A RedHack egy török hacker csoport. 1997-ben alakult és a marxista-leninista ideológiát követik. A RedHack már számos magas szintű török weboldalt feltört, köztük a Felsőoktatási Tanács, a török rendőrségi erők, a Török Hadsereg, a Türk Telekom és a Nemzeti Hírszerző Szervezet honlapját.

Bár nem tudni sokat a RedHack csoportról, egyesek szerint a központi mag 12 emberből áll, és a vezetőjük a MaNYaK álnévre hallgat. A RedHack azért is egyedi, mert ők az egyetlen terroristaként nyilvánított hacker szervezet, és a világ legkeresettebb hacker csoportja közül az ötödik a listán.

Számos hacktivista projectben vesznek rész, például a török internet cenzúra törvények elleni tüntetések szervezésében.

A csoport egy videót is közzétett a villamos művek meghackeléséről:

forrás: Tech Worm

Vélemény, hozzászólás?