A DK és a Fidesz a szabadrablást támogatja a demokrácia helyett

A DK – támogatva a Fidesz politikájának egyik lényeges elemét – megkezdte a hazudozást.

Miközben Európa civiljei tömegesen lázadnak fel a jelenlegi, bukott neoliberális rendszer ellen, a DK beáll az Egyesült Államok legújabb rablási kísérlete mögé.

A gazdasági világválsággal megküzdeni képtelen nagyhatalom a katonai akciói mellett világszerte – Japántól Európáig – különböző szabadkereskedelmi egyezményeket erőltet a világra, csakhogy biztosíthassa a piacait és a tőkés szabadrablást.

A DK „teljes mellszélességgel támogatja” azt a Transzatlanti Kereskedelmi Paktumot, amely ellen – többek között – az Európai Baloldali Párt is akcióba kezdett, másfél millió aláírást összegyűjtve.

Molnár Csaba hazudik, amikor azzal kábítja a szavazóit, hogy a TTIP előnyös Európa számára, és nevetséges, hogy ez ügyben a megszorításokat erőltető Európa Bizottság által megrendelt tanulmányra hivatkozik.

A politikusnak abban igaza van, hogy az ENSZ nem készített tanulmányt, amely 600 ezer európai munkahely megszűnésével számol. Azt az Egyesült Államok egyetemi akadémikusai készítették.

Az antidemokratikus módon, titokban megtárgyalt egyezmény súlyosan veszélyezteti a munkahelyeket, a munkabiztonságot, a közszolgáltatásokat, a nemzeti szuverenitást, a környezetet az élelmiszer-biztonságot és a szabad információ-áramlást.

A DK embertelen, profitorientált politikája zsákutca. A baloldal és Európa számára egyetlen járható út van: a megszorításokat elutasító, szegénypárti európai, baloldali politika.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Vélemény, hozzászólás?