A GUE/NGL felhívja a figyelmet az EU-USA kereskedelmi egyezmény veszélyeire

Az Egyesült Baloldal/Északi Zöldek (GUE/NGL) EP képviselőcsoport is részt vesz az április 18-ai TTIP ellenes globális akciónapon, hogy megerősítsék a tervezett EU-USA kereskedelmi egyezménnyel szembeni ellenállásukat.

A képviselők csatlakoznak az aktivistákhoz és a társadalmi mozgalmakhoz, hogy riadót fújjanak a TTIP valósága miatt, amely az egyik legmesszebbmenőbb kereskedelmi egyezmény Európa történelmében, amely az Atlanti-óceán mindkét oldalának minden polgárának életét befolyásolni fogja.

Gabi Zimmer, a GUE/NGL képviselőcsoport elnöke: „Nyílt és demokratikus EU kereskedelmi politikai folytatás folyamatára szólítunk fel, és elítéljük, hogy a kereskedelmi szerződéseket a szoros üzleti kapcsolatokkal rendelkező, meg nem választott hivatalnokok, zárt ajtók mögött, titokban tárgyalják. A TTIP óriási fenyegetést jelent a demokráciára és az életszínvonalra. Szintén fenyegeti a közszolgáltatásokat, mivel módot ad a szolgáltatási piacok felnyitására, hogy a cégeknek könnyebb legyen beléjük fektetni.  A TTIP ezért közvetlen fenyegetést jelent a közösségi egészségügyre, a jóléti szolgáltatásokra, a vízre, energiára, szállításra és a kulturális munkára.”

Egyesült Baloldal/Északi Zöldek EP frakció

Vélemény, hozzászólás?