A GUE/NGL tiltakozik a szeizmikus területre építendő török atomerőmű ellen

Ahogy Törökország elindította első nukleáris erőművének megalkotását, az Egyesült Baloldal/Északi Zöldek (GUE/NGL) frakció az Európai Parlamentben szót emelt ellene, mivel veszélyezteti az egész régiót.

Az erőművet Mersinben építenék, amely szeizmikus terület Törökország földközi-tengeri partjánál. Ez kockázatnak teszik ki elsősorban és leginkább a Mersin körzetében élő lakosságot, de a régió minden országát és népeit is. Különösképpen problémás ez minden ciprusi számára, mivel a helyszín csak 90 km-re fekszik Ciprustól.

Továbbá az atomerőmű építési helyszíne a kelet-mediterráneum és a közel-kelet területéhez közel van, amely megsokszorozza a nukleáris szennyezés veszélyeit nem várt következmények miatt.

A GUE/NGL kifejezi támogatását a görög és török ciprusiak szervezetei felé, amelyek csatlakoztak azokhoz a ciprusi, török és külföldi erőkhöz, amelyek célja ráirányítani a figyelmet és megakadályozni az építkezést. A csoport figyelni fogja a fejleményeket, és felveti a problémát számos testületben.

Egyesült Baloldal/Északi Zöldek EP frakció

Vélemény, hozzászólás?