A Kubai Köztársaság Forradalmi Kormányának nyilatkozata

Kuba kinyilatkoztatja álláspontját az Egyesült Államok Elnöke által Venezuela Bolivári Köztársaságának Kormánya ellen kiadott agresszív Végrehajtási Utasítása ügyében, amely szerint az ország fenyegetést jelent az USA nemzetbiztonságára.

A Kubai Köztársaság Forradalmi Kormánya értesült az önkényes és agresszív Végrehajtási Utasításról, amelyet az Egyesült Államok Elnöke adott ki a Venezuelai Bolivári Köztársaság Kormánya ellen, amely az országot fenyegetésnek minősíti a nemzetbiztonságra, megtorlásul, hogy Venezuela intézkedéseket hozott az amerikai kongresszus és kormányzati szervek intervenciós akciói ellen, megvédve az ország szuverenitását.

Hogyan fenyegeti Venezuela az Egyesült Államokat? Több ezer kilométerről, stratégiai fegyverek nélkül, és sem források, sem hivatalnokok alkalmazása nélkül, akik összeesküvést terveznének az USA alkotmányos rendje ellen, a nyilatkozat hihetetlen, és nyíltan rámutat azok szándékaira, akik előjöttek vele.

Akárhogy is, egy ilyen nyilatkozat abban az évben, amelyben országgyűlési választásokat fognak tartani Venezuelában, újra megerősíti az Egyesült Államok külpolitikájának intervenciós természetét.

A végrehajtási intézkedések súlyossága figyelmezteti Latin-Amerika és a karibi térség kormányait, akik 2014 januárjában, Havannában a Második CELAC Ülésen a régiót Békezónának nyilvánították, és ezek az országok megtagadtak minden cselekményt, amely ezzel ellentétes, ahogy elég tapasztalatot szereztek már történelmük során az imperialista intervenciókról.

A Kubai Köztársaság Forradalmi Kormánya és népünk még egyszer megerősíti feltétlen támogatását a bolivári forradalom, Nicolas Maduro Moros elnök törvényes kormánya és Venezuela hősies testvérnemzete iránt.

Senkinek nincs joga beavatkozni egy szuverén állam belügyeibe, vagy minden alap nélkül kinyilatkoztatni, hogy fenyegetést jelent a nemzetbiztonság számára.

Ahogy Kuba sem volt soha egyedül, Venezuela sem lesz.

Havanna, 2015. március 9.

forrás: Granma

Vélemény, hozzászólás?