Az Európai Baloldali Párt gratulál a Széles Front győzelméhez

Az Európai Baloldali Párt a legmélyebb gratulációját küldi Tabaré Vázquez-nek, a Széles Front jelöltjének a vasárnapi győzelméhez, melyet a jobboldali jelölt, Luis Lacalle Pou felett aratott. Ez lesz a Széles Front egymást követően harmadik kormánya, megszerezve a többséget az alsó házban és a szenátusban.

Az uruguayi nép szavazatainak 56,6%-ával ez az eredmény szilárd támogatást biztosíthat a Széles Front elmúlt 10 évben folytatott politikája folytatásának, amely olyan látható eredményeket ért el, mint a munkanélküliség csökkentése, a bérek emelése, a nyomor minimálisra csökkentése, valamint a szegénységet és az egyenlőtlenséget csak az utóbbi pár évben látványosan sikerült csökkenteni.

Az Európai Baloldali Párt kifejezi szolidaritását és támogatását az uruguayiaknak, valamint egész Latin-Amerika és a Karib-térség népének, amely a Tabaré Vázquez elnök által bejelentett úton halad tovább, aki a győzelmi ünnepség után kifejtette, hogy „új horizontokat kell nyitni a hódítás, növekedés, fejlődés, igazságosság, méltóság, a jogok számára; ez a kötelességünk”.

Európai Baloldali Párt

Vélemény, hozzászólás?