Az Európai Baloldali Párt részt vett a madridi Méltóság Menetén

Maite Mola: „Szükséges egyesíteni erőnket, hogy előre haladjunk, és ez a mozgósítás a példa erre.”

Tízezrek lepték el tegnap Madrid utcáit egy olyan tüntetésen, amelyet több mint 300 társadalmi és szakszervezet hívott össze a „Munkát, kenyeret, fedelet és tisztességet!” jelszóval. Az Egyesült Baloldal (Izquierda Unida =IU) és a Spanyol Kommunista Párt (PCE), az Európai Baloldali Párt tagja Maite Mola alelnökkel, az IU és a PCE európai parlamenti képviselőivel, vezetőivel és aktivistáival együtt tartották a „Méltóság Menete” transzparensét.

A felvonuláson Maite Mola elmagyarázta az Európai Baloldali Párt mozgósításban játszott főszerepét: „Itt vagyunk ezen a tüntetésen, ahogy minden európai szervezkedésben, amely olyan alapvető dolgokat követel, mint a munka, a kenyér és a fedél. Ez a dél-európai és egész európai népeinek támogatásának módja ebben a válságos helyzetben.” Hozzátette: „Szükséges egyesíteni erőnket, hogy előre haladjunk, és ez a mozgósítás a példa erre: Itt vagyunk szociális mozgalmak, szakszervezetek és politikai pártok. Ezért az Európai Baloldali Pártnak szükségszerű a jelenléte, mint ahogy a jövő héten is ott lesz egy nagyon fontos olaszországi rendezvényen .”

A tiltakozók kilenc menetoszlopban érkeztek minden körzetből, követelve sok egyéb mellett az adósság visszafizetésének megtagadását, a lakhatáshoz való jogot, a tisztességes munkához és mindenki számára hozzáférhető közszolgáltatáshoz való jogot, valamint a TTIP elutasítását. Ez egy újabb lépés lesz az október 22-én megrendezendő „általános munkás és fogyasztói sztrájkhoz”.

Európai Baloldali Párt

Vélemény, hozzászólás?