Az Európai Baloldali Párt támogatja a spanyol Méltóság Menetét

Maite Mola, az Európai Baloldali Párt alelnöke is részt vesz a spanyol Méltóság Menetén (Marchas de la Dignidad), képviselvén az EBP-t, ahogy tette azt egy évvel ezelőtt. Madrid utcáin együtt fog tüntetni a spanyol emberekkel, Munkát, Kenyeret és Fedelet és Tisztessége Életet követelve mindenkinek.

Az előző Méltóság Menete óta, amely tavaly több mint egy millió embert hívott ki Madrid utcáira, a helyzet nem változott. Spanyolországban közel három millió ember szűkölködik, és a helyzet több mint fél millió otthont érint. A megteremtett munkahelyek bizonytalanok, és a bérek is alacsonyak. Manapság az emberek akkor is szegények, ha van munkájuk. A lakosság 24%-a munkanélküli. A nyomorszint eléri a 30%-ot, és minden ötödik ember a súlyos nyomor és szociális kirekesztettség kockázatában él.

Ebben a társadalmi és politikai vészhelyzetben, amelyben a spanyol emberek élnek, az Európai Baloldali Párt Madrid utcáin lesz, hogy lakhatásért való jogot, vissza nem térítendő kölcsönt követeljen, valamint a szociális lakások kiárusítása ellen, a közszolgáltatási költségvetés megszorítása ellen, a borzalmas adósság kifizetése ellen, a munkanélküliség, az instabilitás, a megszorítások, a TTIP, a korrupció, az elnyomás, a patriarchális rendszer ellen és egy alkotmányozási folyamatért, amely túlhaladja a 78-as rendszert.

Európai Baloldali Párt

Vélemény, hozzászólás?