Egyesült Baloldal/Északi Zöldek EP képviselők a tuniszi Szociális Világfórumon

Az Egyesült Baloldal/Északi Zöldek (GUE/NGL) nyolc EP képviselője vesz részt a holnap kezdődő Szociális Világfórumon a tunéziai Tuniszban.

Az Szociális Világfórum, amely március 24 és 28-a között zajlik, helyet ad a demokratikus követeléseknek és workshopoknak a szociális mozgalmakkal, hálózatokkal, nem-kormányzati szervezetekkel és a civil társadalom szervezeteivel, amelyek ellenzik az uralkodó neoliberális ideológiát. A cél, hogy megosszák a tapasztalatokat, eszméket és tervet hozzanak létre a jövőbeli akciókra a nemzetközi szociális mozgalmakkal olyan ügyekben, mint a globális és környezeti igazságosság, a bevándorlás, munkásjogok és az EU külpolitikája.

A Szociális Világfórum részeként a GUE/NGL is szervezi a Parlamentáris Világfórumot, amely március 26-án, csütörtökön kerül megrendezésre. Szerte a világból választott képviselők tárgyalják meg, hogyan kezeljék az „adósságokráciákat”, hogyan harcoljanak a multinacionális nagyvállalatok hatalma és büntetlensége ellen, és hogyan szervezzenek közös akciókat a békéért.

 

A GUE/NGL részt vevő képviselői:

Gabi Zimmer, a GUE/NGL elnöke (Die Linke)

Marie-Christine Vergiat (Front de Gauche, Baloldali Front)

Eleonora Forenza (L’Altra Europa con Tsipras, Egy Más Európáért Tsiprasszal)

Paloma Lopez (Izquierda Unida-Izquierda Plural, Egyesült Baloldal)

Lola Sánchez (Podemos)

Helmut Scholz (Die Linke, Balpárt)

Stelios Kouloglou (Syriza)

Miguel Urban (Podemos)

Vélemény, hozzászólás?