Javier és Tacho zapatista parancsnokok köszöntői

Comandate Javier és Tacho, a mexikói Zapatista Nemzeti Felszabadító Hadsereg parancsnokai köszöntötték Oventic Caracol-ban az Ayotzinapa Karavánt.


Comandante Javier

Testvéreim és nővéreim, a 43 eltűnt diák szülei, az ayotzinapai Raul Isidro Burgos Tanárképző Főiskola tanárai és diákjai!

Mindannyitoknak szép délutánt kívánok.

 

A Zapatista Nemzeti Felszabadító Hadsereg ezernyi elvtársa és elvtársnője nevében melegen köszöntelek benneteket Oventik kettes számú Caracoljának alázatos központjában, az emberiségért ellenálló és lázadó mexikói Chiapas felvidékén.

Mi a zapatista közösségek képviselőiként vagyunk jelen, és tárt karokkal fogadunk titeket, hogy meghallgassuk szavaitokat.

Tudjátok, hogy nem vagytok egyedül. Hogy a ti fájdalmatok a mi fájdalmunk! Hogy a haragotok a mi méltóságteljes haragunk! És hogy a cselekedeteinkkel támogatjuk a követelést, hogy a rossz kormány bűnös tevékenysége miatt eltűnt 43 diák élve előkerüljön. Érezzétek magatokat otthon, mert ez a hely mindenkinek otthona, aki küzd.

Köszönöm.


Comandante Tacho

Elvtársak és elvtársnők!

Az ayoztinapai Raul Isidro Burgos Tanárképző Főiskola eltűnt diákjainak édesapái és édesanyái !

Minden diák, aki részt vett ebben a karavánban, és mindenki, aki itt összegyűlt!

A Zapatista Nemzeti Felszabadító Hadsereg fiai, lányai, fiataljai, férfiai, női és idősei mind köszöntenek benneteket Oventik kettes számú Caracoljában.

Elvtársak és elvtársnők!

Mi, a A Zapatista Nemzeti Felszabadító Hadsereg hallani akarjuk a fájdalmatok és haragotok hangját, amelyben osztozunk veletek.

Minket nem érdekel, hogy a tartományi elnökség épületei égnek, sem hogy hány autó, ajtó vagy palota égett le.

Mi az fiatal eltűnt fiatal diákok miatt érzett fájdalmatokat, haragotokat és félelmeteket akarjuk meghallgatni.

Azt is el akarjuk nektek mondani, hogy mi, zapatisták csatlakozunk hozzátok a tüntetésekben és a mozgósításokban, amelyet Mexikóban és az egész világon szerveznek. Bár a mi fájdalmunk és haragunk tettei nem jelennek meg a fizetett médiában, tudatni akarjuk veletek, hogy igazi és őszinte csatlakozunk hozzátok.

Ezért akarjuk, hogy beszéljetek hozzánk, és ezért akarunk meghallgatni titeket.

Ha egy pár nappal korábban tudtuk volna, hogy jöttök, sokkal többen lennénk, akik köszöntenek és meghallgatnak titeket. El sem tudjátok képzelni, hány ember jött volna.

Mi, akik ma itt képviselőként szolgálunk, teljes szívünkkel fogadunk benneteket, hogy meghallgassuk a fájdalmatokat és dühötöket.

Forrás: http://enlacezapatista.ezln.org.mx/

Vélemény, hozzászólás?