Obama: Venezuela veszélyt jelent az amerikai nemzetbiztonságra

Nicolas Maduro tegnap figyelmeztetett, hogy Barack Obama, amerikai elnök célba vette Venezuelát, miután bejelentette, hogy az fenyegetést jelent az Egyesült Államok számára, és végrehajtási utasítást adott ki Caracas ellen.

Elmondta, hogy az országos vészhelyzet bejelentésével Venezuela fenyegeti az Egyesült Államok nemzetbiztonságát, és szankciókat foganatosított hét fő venezuelai hivatalnok ellen.

Maduro elutasította Obama szélsőséges intézkedéseit, és kifejtette, hogy a végrehajtási utasítás egybeesett egy múlt havi meghiúsított puccskísérlettel, amelyben amerikai állampolgárok is érintettek voltak.

Maduro, Gustavo Gonzales, Obama

„Barack Obama elnök az Egyesült Államok imperialista elitjét képviseli, és személyesen elkötelezett, hogy megdöntse a kormányomat és beavatkozzon Venezuelában, hogy ellenőrizhesse hazánkat,” – állította Maduro.

Maduro egy szenvedélyes beszédet mondott, amelyben elmondta, hogy felkéri a kongresszust, hogy biztosítsanak számára több hatalmat az imperializmus elleni harcban.

„Ezért tették meg a mai intézkedéseiket.”

Elmondta, hogy az Egyesült Államok sokkal nagyobb fenyegetést jelent a világra, és emlékeztette a közvéleményt, hogy Washington csak tavaly 105 nyilatkozatot adott ki Venezuela ellen, amelyek fele erősen támogatta az ellenzéki politikusokat.

Maduro figyelmeztetett a januári puccskísérletre is.

Dioslado Cabello, a Nemzetgyűlés Elnöke figyelmeztetve, hogy az agresszió része annak a tervnek, amely destabilizálná az országot, elmondta: „Amit terveztek, arról csak azt mondhatjuk, hogy katonai támadás az országunk ellen,” – hozzátéve, hogy „az amerikai imperialisták mindig ilyen vészhelyzeti megoldásokat használtak, ha meg akartak támadni egy országot.”

Maduro megjelent a TV-ben azokkal a hivatalnokokkal, akiket szankcionáltak.

Bejelentette, hogy egyiküket, Gustavo Gonzalez tábornokot belügyminiszterré nevezi ki.

Maduro gratulált az új miniszternek és a többi kollégájának az „imperialista kitüntetéshez”, amelyet Washington adott ezen személyekre szabott szankciók keretében.

forrás: Morning Star

Vélemény, hozzászólás?