Óriási siker a belgiumi általános sztrájk!

A belga munkások hétfőn nemet mondtak a megszorításokra.

A november 6-ai tüntetés után, amely 120.000 embert mozgatott meg Brüsszelben és a három egymást követő province-i sztrájk után a szakszervezetek összehívták az országos, általános sztrájkot, amely tagadhatatlan siker.

A belgák elutasították a Charles Michel, a Franciaajkú Liberális és a flamand nacionalista vezető, Bart de Wever összjobboldali kormányának megegyezését, akik úgy döntöttek, hogy lelkesen fogják követni az Európai Unió megszorító politikáját.

Ez a megegyezés megszorításokat léptet életbe Belgium társadalmi, kulturális és gazdasági szektorában anélkül, hogy tekintetbe vennének bármilyen adópolitikát, amely egy igazságosabb politikához teremtené meg az erőforrásokat. Ezek az intézkedések aránytalan agressziót jelentenek a munkaerő, a munkanélküliek és a nyugdíjasok vásárlóereje ellen.

A kormány makacssága miatt a munkások elhatározása sem hajlott meg; és a mozgalom, amelynek hangja átszelte Európát nem maradhat jövő nélkül.

Az Európai Baloldali Párt kifejezi teljes szolidaritását a belga munkásokkal és szakszervezeteikkel. Maite Mola, az Európai Baloldali Párt alelnöke az akció napján a munkások sorai között volt Brüsszel városközpontjában.

Európai Baloldali Párt

Vélemény, hozzászólás?