Svájc: 1800 dolgozót bocsát el a Syngenta

A Syngenta agrokémiai vállalat tegnap bejelentette, hogy globálisan 1800 munkahely megszüntetését tervezi egy 637 millió fontos költségmegnyirbálási program keretein belül, hogy növeljék a profitot.

A Bázelben székelő gyártó egyike a világ legnagyobb vetőmag és gabona vegyszer ellátóinak, és több mint 90 országban 28,000 alkalmazottja van.

Közölték, hogy az egész vállalatot érintő munkahely-leépítések többségére 2015 során került sor.

Mike Mack, a Syngeanta ügyvezető elnöke azt állította, hogy a vállalat „kiadáscsökkentésben jelentős fejlődést fog véghezvinni.”

Azt bizonygatta, hogy a 2015-ös csökkentéseket a „küzdelmes piaci környezet” eredményezte, és a hosszú távú megtakarítások jótékony hatással lesznek a társaság „kereskedelmi hatékonyságára és innovációs teljesítményére.”

A Syngenta februárban jelentette be, hogy az összprofitja tavaly 1 millárd font volt, és hogy a költségeit 295 millió fonttal nyirbálta meg.

Ekkora a Syngenta előrevetített egy fejlesztést a bruttó különbözetet illetően.

A cég közölte, hogy részvényenként 10 frankos osztalékot fog fizetni, 5%-kal többet, és további növekedést vett tervbe.

A Syngenta 2012-ben 267,902 amerikai dollárnyi politikai hozzájárulást adott az Egyesült Államok szövetségi jelöltjeinek, pártoknak és más csoportoknak, és ugyanebben az évben 1,15 milliárd dollárnyi beruházást lobbizott ki magának az Egyesült Államokban.

Forrás: Morning Star

Vélemény, hozzászólás?