Sztrájk miatt leáll az észak-ír tömegközlekedés

Észak-Írország szerte leáll pénteken a tömegközlekedés a kiadások megnyirbálása miatti tömeges sztrájk miatt, – jelentette be a Translink.

A Translink elmondta, hogy az ipari akció miatt lehetetlen lesz üzemeltetni a vonatokat és a buszokat.

A közszféra szakszervezeteinek tagjai 24 órás sztrájkot hirdettek, hogy tiltakozzanak a kiadások megnyirbálása és az elbocsátások miatt.

A szakszervezeti vezetők arra figyelmeztettek, hogy ez lesz az elmúlt évek legnagyobb akciója, amelyhez csatlakoztak a GMB és a Unite munkásai is.

„Elnézést kérek az utasainktól a sztrájkakció miatti kellemetlenségekért,” – mondta Ciaran Roga, a Translink szóvivője.

„Azt hiszem, fontos annyi információt adni az embereknek arról, hogyan szervezzék az alternatív utazásaikat aznap, amennyit csak lehetséges.”

Bár utazási opciókat nem sorolt, elmondta, hogy kommunikálnak az Oktatási és Könyvtári Testületekkel, hogy megvitassák, nyitva legyenek-e aznap az iskolák.

Az egészségügyben, oktatásban, civil szolgálatban, a közlekedésben és számos más közösségi vállalatban dolgozó Unison, Nipsa és GMB tagok is sztrájkolni fognak.

Dühösek a közkiadásoktól milliókat megvonó Stormont költségvetés miatt, amely a civil szolgálatot 20,000 fővel csökkentené, és a vállalti adók csökkentését javasolja.

forrás: Morning Star

Vélemény, hozzászólás?