A szélsőjobboldallal szavazó DK-s EP képviselő szerint szélsőbaloldali populizmus a menekültek tengeri mentése

A Demokratikus Koalíció EP-s szereplése újabb mélypontot ért el.

Az „ellenzékben” mindenki ámulattal és révülettel reménykedett benne, hogy Dobrev Kláráék majd megmentik Magyarország becsületét az „Európai Egyesült Államok” szentélyében, az Európai Parlamentben. Ezek az emberek sem az EP, sem a DK működését nem értették.

A szinte messiásként kezelt Dobrev Klára nem hogy nem kezdett a NER elleni külföldi szabadságharcba, de még több párttársával együtt leszavazta a menekültek földközi-tengeri kimentésére hozott szakbizottsági javaslatot, ahogy tette azt az európai szélsőjobb, beleértve a Jobbik és a Fidesz képviselőit is.

Magyar részről egyedül a momentumos Cseh Katalin szavazta meg a javaslatot, míg párttársa Donáth Anna meg sem jelent, és a frakciótársaik pedig szintén a szélsőjobbal együtt szavaztak.

A menekültek kimentését teljes mellszélességgel csak az Európai Baloldal nemzetközi partnere, az Egyesült Baloldal / Északi Zöldek (GUE/NGL) EP frakció, valamint az Európai Zöldek támogatták.

A szintén nemmel szavazó, DK-s Ara-Kovács Attila magyarázkodása sem váratott sokáig, azonban az minden várakozást alulmúlt:

„Érzékelem az indulatot azok részéről, akik elutasítják, amiért az EP-ben egy, semmire sem kötelező, bármit megoldani képtelen, szélsőbalos, populista szabályozás ellen szavaztunk. Kritikusaink épp úgy nem értik saját évszázadukat, a 21.-et, ahogy az 1930-as években nem értették nagyon sokan a magukét, s ezzel a populizmus és a szélsőjobb – Mussolini és Hitler – karjaiba hajtották kortársaik zömét. Máig semmit sem tanultak, semmit sem felejtettek”.

Ara-Kovács Attila (DK)

Magyarul Ara-Kovács szélsőbaloldali populizmusnak nyilvánította a Földközi-tengeren hánykolódó embertársaink kimentését, majd egyenlőségjelet tett ezen humanitárius tevékenység, valamint Hitler és Mussolini tevékenysége közé.

Mi, az Európai Baloldal pártcsaládjába tartozó, szélsőbaloldalinak nyilvánított, de koránt sem szélsőséges pártként elítéljük a DK EP-képviselőinek szélsőséges tevékenységét és nyilatkozatát.