Digitális rezsicsökkentést!

Számíthattunk rá, hogy a Fidesz a választások után brutális megszorításokba fog kezdeni. Természetesen most sem a gazdagokat fogják megterhelni, hiszen internetadó kerül majd bevezetésre.

„Az internet megadóztatása egyértelműen felesleges, átgondolatlan és rossz, mert tovább mélyíti a Magyarországon amúgy is meglévő digitális szakadékot és elzárja az új felhasználókat az internettől.” Ez a mondat a Fidesz 2008. áprilisi közleményéből való, és újabb példája lett a rezsim hazug képmutatásának.

Ráadásul a szolgáltatókra terhelt adó – a Fidesz többi „szabadságharcos” adójához hasonlóan – megint csak a kisemberek számláján fog megjelenni, újabb terhet róva azokra a milliókra, akik számára a „csökkentett” rezsi befizetése is óriási gondot okoz.

Az Európai Baloldal véleménye szerint az internetet nemhogy megadóztatni kell, hanem a meglévő terheit csökkenteni, hogy ezzel megkönnyítsük az információhoz való olcsó hozzájutást, a fiatalok álláskeresését, az oktatási anyagokhoz való hozzáférést. A szegények adóinak csökkentését és a tél közeledtével – újabb 400 fagyhalált megelőzendő – a rászorulók támogatását követeljük ahelyett, hogy a keceli fideszes polgármester mintájára inkább „szájba rúgják” őket.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Az esemény facebook linkje

Vélemény, hozzászólás?