A kubai ebola konferencia akciótervet fogadott el

24 amerikai ország két tucat járványtani szakértője és egészségügyi hivatalnoka tárgyalta meg és fogadta el a „cselekvés alapvonalait” lefektető dokumentumot az ebola elleni harcról.

A nyilatkozatot a két napos havannai konferencia után fogadták el, amelyet a haladó ALBA (Bolivári Egység Amerikánk Népeiért) csoport szervezett, Kuba és Venezuela vezényletével.

A résztvevők számos kérdésben megállapodtak, mint a járványügyi ellenőrző központok létrehozása és a biológiai minták szállításának koordinációja.

Mind az Egyesült Államok, mind Kanada részt vett a konferencián, jelezve elismerésüket Kuba elöljáró szerepe iránt, amelyet az ebola afrikai kezelése során vállaltak.

A találkozó része volt Kuba ebola elleni erőfeszítéseinek, amely még magában foglalja 256 orvos és ápoló nyugat-afrikai misszióját.

Kubának, az Egyesült Államoknak és Kanadának nincsenek teljes diplomáciai kapcsolataik, de megfontoltan évekig együttműködtek olyan kérdésekben, mint a közegészségügy, emigráció és környezetvédelem.

forrás: Morning Star

Vélemény, hozzászólás?