Lillian Weber 99 évesen napi egy ruhát varr a szegény gyermekeknek

Lillian Weber naponta egy ruhát készít a rászoruló gyermekeknek, hogy viselhessenek valami gyönyörűt.

Az elmúlt néhány évben Weber már több mint 840 ruhát készített a Kis Ruhák Afrikának szervezet számára, amely nonprofit szervezetként Afrika elszegényedett, fiatal lányainak szállít ruhát. Weber elmondta, hogy reméli, hogy eléri az 1000 darab elkészített ruhát is.

Ez még azért is rendkívüli teljesítmény, mert még valami hozzátartozik a történethez: 99 éves.

Weber, aki az USA Iowa államában lakik, minden reggel új ruhába kezd, és egy kis napközi szünet után délutánra fejezi be a munkát. „Ez az, amit szeretek csinálni,” – nyilatkozta a Quad-City Times-nak még idén.

Bár rendkívül gyorsan dolgozik, Weber mindig szentel időt és energiát arra, hogy minden ruhája különleges legyen.

„Mindegyiknek külön személyiséget szab,” – mondta Weber lánya, Linda a WQAD-TV-nek édesanyja munkáiról. „Nem elég neki, hogy megcsinálja a ruhákat, valami különlegeset is bele kell tennie.”

Weber, akit még a WQAD-TV díjára is jelöltek, 2011 óta varrja a ruhákat a Kis Ruhák Afrikának, amikor egy csapat nővel – legtöbbjük 80 éves elmúlt – úgy döntöttek, hogy támogatják a szervezetet.

Dresses-For-Africa-Feeldesain7

„Épp egy dokumentumfilmet néztem a nonprofit szervezetről, és úgy gondoltam, nagyszerű ötlet lenne számunkról, ha összejönnénk, és segítenénk néhány emberen,” – mondta Judy Noel, a csoport egyik tagja a Quad-City Times-nak.

A Kis Ruhák Afrikáért afrikai árvaházaknak, templomoknak és iskoláknak szállít ruhákat. A szervezet honlapja szerint a céljuk, hogy a világ legsebezhetőbb gyermekei közül néhánynak ruhát biztosítsanak és „a fiatal lányok szívébe beleültessék, hogy értékesek.”

A szervezet szerint már több mint 2,5 millió ruhát gyűjtöttek, amelyek 47 afrikai országban osztottak szét, csakúgy mint haiti, hondurasi, thaiföldi, mexikói, valamint az Egyesült Államok némely területén nélkülöző gyermekeinek is.

Weber a következő májusban fogja ünnepelni 100. születésnapját, de elmondta, hogy nincs szándékában emiatt lelassítani.

„Elhatároztam, hogy elérem az ezredik ruhát, ha képes leszek rá. De nem fogok kiszállni,” – mondta a WQAD-TV-nek. „Újra neki fogok állni.”

forrás: Huffington Post

 

Vélemény, hozzászólás?