Rendszerváltás – ezt akartuk? – 2. fórum

A fejletlen szocializmusból a széthulló kapitalizmusba!

KÖZLEMÉNY

Mi, a baloldali értékek, a szociális problémák megoldása iránt elkötelezett antikapitalista szervezetek és egyének elérkezettnek láttuk és látjuk az időt a jelenlegi rendszer átfogó értékelésére. Álláspontunk szerint 25 év szükséges és elégséges idő ahhoz, hogy kimondjuk: a magyar társadalom rossz útra lépett 1989-ben, a rendszerváltoztatás nem hozhatott előrelépést a lakosság többsége számára.

Beszélgetéssorozatunk – mely 10 alkalomból áll – címével utalunk a lényegre: RENDSZERVÁLTÁS – EZT AKARTUK? A FEJLETLEN SZOCIALIZMUSBÓL A SZÉTHULLÓ KAPITALIZMUSBA.

Első előadóink (Szöllősi Ica, Hajdú János, Bassa Zoltán) vitaindítóikkal bizonyították a rendszerváltást támogató külső- belső erők felelősségét, az ország és a régió félperifériás jellegének állandóságát, és azt mutatták be, hogy a kapitalizmus erőszakosan is fenntartja önnön halálra ítélt rendszerét.

A jelenlévők a múlt problémáit, a jelen tarthatatlanságát és a jövő tennivalóit hasonlóan ítélték meg, amikor a kapitalizmus megroggyant helyzetét elemezték, és egy új rendszerváltás esélyeit latolgatták.

Második beszélgetésünket november 22-én (szombaton) 1/2 11-kor tartjuk a korábbi helyszínen: Bányaipari Dolgozók Szakszervezete, Bpest, VI. ker. Városligeti fasor 44-46.

Téma: Energiapolitika-energiafüggőség-energiaárak alakulása az elmúlt 25 évben. Megoldási módok.

Mindenkit szeretettel várunk – A SZERVEZŐK.

Vélemény, hozzászólás?