A fasiszta Szabad Riport szerint antifák csinálnak Majdant Magyarországon

A Szabad Riport mögött álló fasiszta csürhe szájára vette az Európai Baloldalt.

A Szabad Riport gárdája elég egyedi, elmebeteg gondolkodásmóddal rendelkezik. Alapvetően egy antiszemita-rasszista-fasisztoid szervezetről van szó, amely jó kapcsolatokat ápol a sztálinista Thürmer-párttal, és annak nem-hivatalos szócsöveivel (beleértve a balrad amatőr weboldalt).

Mi több, a Szabad Riport főoldalán a Győzelem Napján is használt György-szalag is látható, amely az antifasiszta harc egyik szimbóluma is – érdekes öngól maguknak. Az oldal fasisztaként lelkes támogatója a donbaszi antifasisztáknak. A donbasziak bizonyára nem kérnének ebből a támogatásból, ha tudnák, kik is ezek.

Ez az érdekes álkommunista egybefonódás pár éve indult, amikor a kommunista.net honlapon megjelent egy pár fős szerkesztői gárda, amely állandóan nyilas, nemzeti-szocialista, nemzeti-bolsevik tartalmakkal töltötte meg az oldalt – mára már el is silányult, és minimális látogatottsága van. A tevékenységüket a balrad oldalon is folytatják, valamint a Thürmer-féle Munkáspárt honlapon is érezhető a befolyásuk a primitív írásaikkal, amelyek már szalonképesebbek a zsidózás szempontjából.

Szintén a Thürmer-párt közelébe került a Fideszt erősen támogató és néhol röhejesen kormány-nyaló közleményeket kiadó, szélsőjobboldali Honfoglalás 2000 szervezet, majd a nyíltan nyilas jelképeket használó Magyar Nemzeti Arcvonal, amelynek vezetője a Thürmer-párt vezetőivel közös sajtótájékoztatón vett részt.

A Szabad Riport – amely ezen díszes társaság tagja – most a jelenlegi kormány elleni tüntetéseket kritizálta, hiszen ott vörös zászlók és Che zászló is feltűnt. Az átlagember csak azt látja, hogy tömegek kimennek az utcára tüntetni, a Szabad Riport pedig találgat, hogy ennek mi lehet (milyen „zsidó-összeesküvés” lehet) a hátterében. Teljes tájékozatlanságról tesznek tanúbizonyságot, és brutálisan mellélőttek.

A skizofréniában erősen szenvedő író komolyan korholta az antifasisztákat, hogyan is képzelnek jelen lenni egy kormányellenes tüntetésen. Az Attac Magyarország és a Thürmer-féle diktatórikus vezetéssel szakító Munkáspárt 2006 (Európai Baloldal) is megkapta a “cionbolsevik” jelzőt. Ez már azért is érdekes, mert az izraeli imperializmust ugyanolyan kritikával illetik ezek a szervezetek, mint az iszlám terroristák és államok által elkövetett bűnöket. Mint kommunisták, természetesen a vallásokat is kritikával illetjük – felekezettől függetlenül. Ugyanakkor minden származású ember jogát tiszteletben tartjuk (a szabad vallásgyakorlásra is), és felekezettől, származástól függetlenül minden munkást képviselünk. „Cionista” érdeket nem szolgálunk, ha ez így lenne, akkor nem egy szegény, önmagát tagdíjakból eltartó párt lennénk, amelynek a közüzemi számláinak kifizetése is gondot okoz.

A Szabad Riport sugalmazása szerint a Munkáspárt 2006, a Mebal és az ATTAC – melyeket előszeretettel cionbolsevistáz ez a kör más honlapokon is – külföldről kap támogatást, hogy hazánkban az ukránhoz hasonló Majdant készítsen elő. Ez aztán a valóságtól teljesen elszakadt fasisztoid képzelgés! Sőt, a történetbe még a szélsőségesen neoliberális pártokat is belekeverik, DK-val és Bajnaival az élen, amelyek irdatlan antikommunista hisztériakeltésről tettek eddig tanúbizonyságot, és ott akarták kigáncsolni pártunk kezdeményezéseit, ahol csak tudták.

Az Európai Baloldal – Munkáspárt 2006-ot és a hozzá köthető antifasisztákat még úgy kapcsolták az ukrán válsághoz, hogy bizonyára az ukrán neonáci Jobboldali Szektortól fogunk erősítést kapni. Ezen feltételezés azonban több sebből vérzik, hiszen nincs jelenleg Magyarországon olyan médiatermék, amely annyiszor nevezte volna neonácinak a Jobboldali Szektort, mint A MI IDŐNK, az Európai Baloldal hírportálja, vagy annyiszor vállalt volna szolidaritást a kelet-ukrajnai népköztársaságokkal, mint mi. Ráadásul, amíg a Szabad Riport szájhősei csak hőzöngenek a donbaszi tragédiák miatt, addig a mi embereink – beleértve Vajnai Attila pártelnököt – Kijevbe utaznak, hogy személyesen követeljenek jogokat és jobb körülményeket a kijevi junta által magára hagyott térségeknek, ahol emberek fagyhatnak halálra a közelgő télen. Az Európai Baloldali Párt delegációja donbaszi és kijevi antifasisztákkal is találkozott, csakúgy, mint az Ukrán Kommunista Párttal.

Cikkeink tömeg számol be az ukrán valóságról és a kijevi fasiszta junta tevékenységéről. Más média persze nem meri a juntát juntának és a fasisztákat fasisztának nevezni.

A Szabad Riport – miközben annyira védi az ukrán népköztársaságok lázadóit – a cionbolsevisták összeesküvésének aposztrofálja azt az Európai Baloldal által szervezett, Szelidi-tavi rendezvényt, amely Magyarországon egyedülálló abból a szempontból, hogy az ogyesszai mészárlás szemtanúja is megszólalt rajta, aki számos lázadókat támogató kitűzőt, lufit és sajtóanyagot is elhozott hazánkba. Kritizálják, hogy ezen a rendezvényen „ultraliberális, szociál-liberális, cionbolsevik, liberális bolsevik” szervezetek is részt vettek (ezek az 4K, LMP, Együtt-PM, MSZP és a Népi Front). Ez utóbbi bizonyára azért nem kapott cionos jelzőt, mert sajnos a tagsága elég kicsi ahhoz, hogy zsidó származású emberi is legyen köztük.

Az Európai Baloldal testvérszervezete, a Magyar Antifasiszta Liga szintén egyedülálló képkiállítást szervezett az ogyesszai tragédiáról.

A Szabad Riport minden olyan sugalmazása, mely szerint mi az Európai Uniós „cionista” törekvéseket támogatjuk nem csak ostoba, de röhejes is.

A Szabad Riport elképzelése szerint az orosz érdekekkel kokettáló Orbán-kormányt a nyugat egy hazai majdanon akarja megbuktatni, és ennek eszközei lesznek az antifasiszták, mivel a jobbik-fasiszták (ezt ők így nem mondták, csak szélsőjobboldalként említik) erre nem hajlandók.

Az antifasisztákra vonatkozó tévelygéseik mellett az is vakvágány, hogy a nyugat meg akarná buktatni a Fidesz-rezsimet.

NEM! A nyugatnak nincs szándékában megbuktatni őket, hiszen kellő behatásra pincsikutyaként a Fidesz elég szervilis támogatója lesz az amerikaiaknak. A történet pedig erről szól. A Szabad Riport elemzéséről lesül, hogy teljesen hiányzik a történelmi és gazdaságpolitikai ismeret, fogalmuk sincs az imperializmus működéséről, valamint a magyar belpolitikai helyzetről. Ők csupán kamasz módjára lázadoznak valami ellen, amelyről fogalmuk sincs, vagy csak a neofasiszta altermédiából tájékozódtak róla + egy kis Echo Tv-s beütés.

A valós folyamat, hogy az oroszoknak gesztusokat tevő Fideszt az amerikai imperialisták enyhén figyelmeztették a kitiltási botránnyal. Az internetadós tüntetéshez semmi közük, az egy spontán népi elégedetlenség volt, amelyet nem lehet nyugatról koordinálni. Vagy a Szabad Riport azt képzeli, hogy tüntetők tízezreinek bankszámlájára jönnek az utalások, hogy a dolgozó mozduljon ki tüntetni?

A Fidesz nem lesz megbuktatva, márpedig azért nem, mert hű kiszolgálója a nyugatnak. Ha megnézzük a jövő évi költségvetés NATO-ra fordítandó 6,4 milliárd forintját, az Afganisztánba küldendő 100 magyar katonát, akkor már rögtön nem gondoljuk, hogy az amerikaiak elégedetlenek lehetnek. Az Egyesült Államoknak már csak egy kell a Fidesztől. Alá kell írniuk a Transzatlanti Kereskedelmi és Befektetési Partnerséget (TTIP), egy olyan szerződést, amely Európát az USA hűbéresévé teszi. Ilyen szerződéseket az egész világra rá akarnak kényszeríteni, nem csak erre a térségre (pl.: Transzpacifikus Partnerség). Amely cikkíró kihagyja a TTIP-t a jelenlegi amerikai-magyar-orosz viszony kapcsán, az nem ért a politikai elemzéshez.

Ugyanakkor a Fidesz kormány tevékenységét méltatják, amely szintén érthetetlen, ha nácik, azért, ha komcsinak képzelik magukat, azért, ha oroszbarátok, azért, ha nyugatosak, azért, ha munkásbarátok, azért. A Fidesz kormány teljesítményében azt propagálják, hogy a kormány nem engedi a tömeges kilakoltatásokat. Ez persze nem igaz, hiszen kerülnek emberek az utcára, csak ezt ugye nem közli a pártmédia. Ráadásul rengeteg ember válik hajléktalanná a saját lakásában, sőt ott a közüzemi számlák fizetésének képtelensége miatt halálra is fagynak – százával. Ezt a rendszert támogatja a Szabad Riport. Ezt a rendszert, amely naponta 200 embert szegényít el.

Ráadásul szembeállítja a Fideszt az MSZP-vel. Előbbit liberálisnak, utóbbit neoliberálisnak titulálja, amely óriási tévedés. Az MSZP szintén neoliberális gazdaságpolitikát folytatott (és folytat), akárcsak a Fidesz. A Fidesznek az MSZP-vel szemben még van egy neohorthysta-nacionalista beütése is, amely a szélsőjobb és a fasizmus felé hajlik, a jelenlegi társadalmat pedig nem csak gazdaságilag, de kulturálisan is a fasizmus felé viszi.

Az külön érdekesség, hogy a Szabad Riport honlapján még egy önként elhelyezett Lukoil reklám is látható. Ők csak ott tankolnak. Érdekes… egy multinacionális tőkés vállalkozás támogatása azok részéről, akik a munkások barátainak gondolják magukat. Nem azok.

A Szabad Riport valójában szélsőségesen oroszbarát. Azt pedig elfelejtik – a Thürmer-párt vezetéséhez hasonlóan – hogy ez egy tőkés Oroszország, nem pedig a Szovjetunió. Az, hogy a kijevi fasiszta junta ellentétbe került Putyinnal, még nem teszi hiteles antifasisztává az orosz államot, baloldalivá meg aztán semmiképp. A kelet-ukrán népköztársaságokat támogató Oroszország pozitív szerepe ebben a kérdésben csak ideiglenes.

Vélemény, hozzászólás?