A Jobbik neonáci párt

A Kúria ítéletet mondott: nem marasztalta el Karsai László történészt, aki neonácinak nevezte a Jobbikot.

Karsai a fasiszta Horthy-szobor körüli viták kapcsán nevezte – teljes joggal  – neonácinak a Jobbikot, amiért a párt feljelentést tett.

A Fővárosi Törvényszék először a Jobbiknak adott igazat, majd fellebbezés fellebbezést követett, végül a Kúriának kellett döntést hozni. Jó hír, hogy most kivételesen az igazság győzött, és Karsait felmentették.

A Jobbik elleni kiállást ilyen téren elsőként a Munkáspárt 2006 (ma már Európai Baloldal-Munkáspárt 2006) vállalta, amely a Jobbik első megnyilvánulásaitól kezdve neonácinak és fasisztának merte nevezni a pártot és a félkatonai alakulatait. Ezen szervezetek betiltását nyilvánosan is kezdeményezték, a Gárda szintjén eredménnyel.

Az Európai Baloldal továbbra is neonácinak és fasisztának fogja nevezni a Jobbikot – ahogy ezt pereket kockáztatva eddig is megtette-, és ezt tényekkel alá is fogja tudni támasztani.

Minden tiszteletünk Karsai Lászlónak, mert végigvitte ezt az ügyet. Reméljük az eddig gyáván viselkedő pártok ezentúl mernek csatlakozni a Jobbikot nyíltan neonácinak nevezni merőkhöz.

Vélemény, hozzászólás?