A kurucinfonak nem jár szólásszabadság

Az Európai Baloldal megdöbbenve értesült róla, hogy a TASZ ingyenes jogsegélyt kínált a hazai és nemzetközi jogokat sértő, bűnöző weboldal, a kurucinfo számára.

Meggyőződésünk, hogy a társaság abszolút helytelen álláspontot képvisel a holokauszt-tagadás törvényének ellenzésével, valamint a szélsőséges internetes tartalmak blokkolásának helytelenítésével.

Az Európai Baloldal azt szorgalmazza, hogy a neonáci tartalmakat – legfőképp a kurucinfot – minden erővel elérhetetlenné kell tenni. Az elmúlt 25 év oktatás- és kultúrpolitikájának csődje miatt ugyanis rengeteg ember esik a neonáci propaganda hatása alá, különösképp fiatalok, akik kritikátlan naivitással fogadják magukba a szélsőséges ostobaságokat.

Nekünk, demokratáknak kötelességünk megakadályozni, hogy a primitív, ám pont emiatt oly hatásos náci propaganda ismét barna pestisként mérgezze a társadalom tudatát.

Elfogadhatatlan olyan oldalak működése, amely a nekik nem tetsző aktivisták személyes adatait – köztük pártunk elnökének, Vajnai Attiláét is – zaklatás céljából közzéteszik.

A kurucinfonak és a hozzá hasonló weboldalaknak elsődleges szerepük van abban, hogy a Jobbik – mint fasiszta jellegű párt – bekerülhetett a parlamentbe, hiszen gyanúsan sokat reklámozzák a szervezetet, amelyet rengeteg vád ért már, hogy támogatója a náci, rasszista, antiszemita, antikommunista és homofób bűnöző portálnak.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

JOBBIKGECI31b

Vélemény, hozzászólás?