Az Európai Baloldal szociális tarifa bevezetését kezdeményezi a közműszolgáltatások terén

Az Európai Baloldal évekkel ezelőtt kezdeményezte a szociális tarifa bevezetését a közműszolgáltatások terén.

A neoliberális megszorító politika csődje egyre mélyebb szociális válságot okoz, a társadalom nagyobbik fele napi megélhetési gondokkal küzd. A korrupt politikai rendszerből kiábrándult, drámai szegénységben élő emberek nagy része elfordul a közügyektől, míg mások a szélsőjobb felé fordulnak.

fistELami

A jelenség nem csak hazai jellegű, hiszen szerte Európában az Európai Baloldali Párt tagszervezetei, különösképp Görögországban a Syriza is hasonló problémákra ad markánsan baloldali, szegénypárti választ.

A demokratikus köztársaság alapvető intézményei, az alapvető jogok csak akkor védhetők meg, ha az emberi jogok közé tartozó szociális jogoknak is érvényt szerzünk, és az Európai Szociális Karta teljes ratifikációját követeljük.

Az Európai Baloldal üdvözli, hogy a Demokratikus Koalíció csatlakozik a szociális tarifa követeléséhez, és reményünket fejezzük ki, hogy ezentúl nem az “ingyenebéd” lehetetlenségéről, hanem a szociális jogok biztosításáról fognak nyilatkozni.

A hazánkban kialakulóban lévő Fidesz-Jobbik koalíció, egy félfasiszta diktatúra csak akkor győzhető le, ha a demokráciát védő pártok egy szociális válságkezelő programot fognak közösen követelni. Az Európai Baloldal mindent el fog követni egy ilyen válságkezelő program megalkotásáért.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Vélemény, hozzászólás?