Capture the DK flag!

Új játékot indítottak civilek a január 2-ai tüntetésre a DK zászlók ellen.

Gyurcsány Ferenc, a DK elnöke telefonon puhatolózott a januárban kezdődő civil tüntetések szervezői felé, akik nem kértek a politikus közeledéséből. Csak még nyilvánvalóbbá vált, hogy a DK célja a saját pecsenyéjének sütögetése, nem pedig a Fidesz leváltása, amikor Gyurcsány Ferenc felszólította híveit, hogy pártszimbólumokkal és zászlókkal jelenjenek meg ezeken a tüntetéseken.

Korábban is becsempészték az ifjúsági szervezetük (IDE) transzparenseit a tüntetésekre, de most már nyíltan köptek a szervezők kéréseire és a baloldali tömeg igényeire, amelynek szintén elege van a neoliberális, levitézlett politikusokból.

Civilek a népszerű online, többjátékos, számítógépes, lövöldözős játékok mintájára capture the Flag (Foglald el a zászlót) játékot szervezett. A számítógépes capture the flag lényege, hogy a játék során a játékosnak meg kell szerezni a zászlót, és azt minél tovább tartani, amelyért pontokat kap. A civilek erről nevezték el az ő játékukat, melyben arra buzdítanak, hogy vegyék el a DK-sok zászlóit.

Természetesen senkit nem buzdítunk arra, hogy zászlókat raboljon, hisz ezzel saját magunkat tennénk ki súlyos rendőrségi procedúrának. A DK zászló magántulajdon – mondjuk az adófizetők pénzéből készült – ennél fogva a rendőrség védeni fogja. Arra azonban bátran buzdítunk, hogy akadályozzák meg, hogy a DK pártpropagandára használja ki az összesereglett civilek megmozdulását. Aki DK zászlót lát, értesítse a rendezőket, akik majd udvariasan eltetetik a pártjelképeket, ellenkező esetben eltávolíttatják a hatóságokkal.

Vélemény, hozzászólás?