Colleen Bell megkezdte a hazugságkampányt a TTIP mellett

A kormány és az állítólagos ellenzéke által előadott, demokráciának álcázott politikai színjáték legújabb megnyilvánulása, hogy a Fidesz és a DK együtt verseng a Transzatlanti Kereskedelmi Paktum (TTIP) aláírásáért.

Ahogy sejthető volt, az elmúlt időszakban tapasztalt amerikai külpolitikai nyomás, melynek célja a magyar NATO részvétel, egy 200 milliárd forintos helikoptervásárlási projekt és a TTIP aláírásának kikényszerítése volt, elérte célját.

maxresdefault

A transzatlanti kereskedelmi paktum egyszerűen az Egyesült Államok vazallusává tenné Európát, de a gazdasági válsággal megbirkózni képtelen neoliberalizmus Mexikótól Japánig hasonló szerződéseket kényszerít a világra. A magyar sajtó által elhallgatott, az Európai Baloldali Párt által is támogatott civil kezdeményezés másfél millió aláírást eredményezett a TTIP ellen.

Colleen Bell, amerikai nagykövet a legfrissebb, MTI-nek adott interjújában azt hazudta, hogy a TTIP előnnyel jár a munkavállalók számára, holott az USA akadémikus professzorainak tanulmánya szerint is legalább 600,000 európai munkahely elvesztésével jár.

Az Európai Baloldal szerint teljesen új alapokra kell helyezni a nyugati és keleti tőkés érdekeket maximálisan kiszolgáló magyar külpolitikát. A TTIP elleni össztársadalmi ellenállás szervezésében aktív szerepet fogunk vállalni.

Európai Baloldal
Sajtóiroda
http://europai-baloldal.hu

Vélemény, hozzászólás?