Nincs egészségügy Magyarországon!

A kormány átverte a mentősöket a béremeléssel. Sebészrezidensek mondanak fel, mert nem műthetnek eleget. Bezárt a fél belgyógyászati osztály a Nyírő Gyula kórházban. Rezidens kénytelen egyedül ellátni egy egész sürgősségi osztály ügyeletét.

Csak szemelvények a közelmúlt sajtóhíreiből, amelyek azt jelzik, hogy a kormány felrúgta a társadalmi szerződést az egészségügy terén. A több hónapos és éves várólisták, a szakemberhiány, az osztályos várakozás, a megfizethetetlen gyógyszerek immár életveszélyt jelentenek honfitársaink számára, akiktől rengeteg adót és TB járulékot szednek be.

shutterstock_74641645

Mindeközben az elit számára virágoznak a magánklinikák és a kormány inkább a NATO parancsát szervilisen követve emeli hazánk katonai költségvetését, valamint rengeteg pénzt pazarol stadionokra és gyűlöletpropagandára.

Az Európai Baloldal szerint az egészségügy nem tehető rendbe sem a Fidesz-kormány, sem a jelenlegi kizsákmányoló rendszer keretei között. Olyan politikára van szükség, amely számára az ember az érték, nem a profit.

Európai Baloldal
Sajtóiroda

Vélemény, hozzászólás?