Választási megfigyelőnek álcázzák kampányaktivistáikat a jobbik-fasiszták

A Fidesz sehol nem nyugszik bele, ahol választást vesztett, ezért Ózdon is meg kell ismételni az önkormányzati választást. Itt még jobb is, hiszen a náci Jobbik párt jelöltje lett a polgármester.

Ózd az 1989-es rendszerváltó puccs egyik legnagyobb vesztese. A kommunisták által felépített és csodálatosan üzemeltetett iparvárost a kapitalizmus néhány év alatt a tönk szélére küldte. Óriási tömegnyomor jelent meg, amely magával hozta a bűnözést is. A cigányok által betöltött munkahelyek 55%-át szüntette meg a jobboldali MDF a rendszerváltás utáni 1-2 évben országosan, ez Ózdot még súlyosabban érintette, így nem csoda, hogy az újjáéledő rasszizmus egyik melegágya lett. A bűnözés kapitalista problémájából a Jobbik propagandistái – a tőke pénzének segítségével – hibásan faji kérdést csináltak, a megvezetett és a bűnözés miatt rettegő tömegek pedig elhitték, hogy a bűnözés oka genetikai, nem társadalmi helyzetből eredező, ezért a fasiszták nyertek a városban.

A Jobbik persze mindent megtesz, hogy újra megszerezzék a szavazatokat, ezért 150 fős stábot küldenek Ózdra, elmondásuk szerint választási felügyelőket. A párt szóvivője ugyanis azt hazudta, hogy “jelzéseket kaptak arról”, hogy a Fidesz “a cigányság tömeges megvásárlására” készül.

Természetesen ez csak indok arra, hogy 150 fős kampánystábot dobjanak a választás napján Ózdra. MIvel kampánycsend már sajnos nincs, ezért a pártok minden lehetséges gusztustalanságot el tudnak követni, hogy zaklassák a város polgárait, hogy menjenek el szavazni. Így Ózd jobb, ha felkészül arra, hogy a várost jobbik-fasiszták százai fogják járni, az utcán leszólítva embereket, hangosbemondókkal szavazásra buzdítva. Koncentrált propaganda egy helyen.

Ha a Jobbik nyer is Ózdon, az csak újabb tragédia a városra nézve. Hasonló tragédia, mint a Jobbik által birtokolt Tiszavásvári, ahol nőtt a szegénység, nőtt a munkanélküliség, a közegészségügyi helyzet tragikus, újra megjelent a hepatitisz, és Jobbik ide, Jobbik oda, nőtt a bűnözés is. Ózdot és térségét csak a szegényeket felkaroló, európai baloldali, marxista politika tudja újra felvirágoztatni. Ilyen alternatíva jelenleg a városban nincs. Ózd mindenképp veszíteni fog.

Vélemény, hozzászólás?