50 gyermek szeme láttára lőtt agyon egy hajléktalant a miami rendőrség

Antonio Torres, a miami rendőrség tisztje öt golyót lőtt Fritz Severe hajléktalanba, kb. 40-60 gyermek szeme láttára, akik nyári táborozáson vettek részt.

A hajléktalant, aki egy fém botot tartott, azután lőtték meg ötször, hogy megtagadta az együttműködést a rendőrökkel, akik követelték tőle, hogy dobja el a tárgyat. A közeli kórházba szállították, ahol belehalt sérüléseibe.

Két rendőrt küldtek a helyszínre “erőszakos vita” miatt. A közeli könyvtár hívta a rendőrséget, hogy eltávolítsanak a közelből egy hajléktalant, mivel egy botot lóbált, – mondták a szemtanúk.

A rendőrség csütörtök reggel 10-kor adta le a lövéseket a Gibson Parkban, amely a strandjáról és atlétikai pályájáról híres.

Antonio Torres rendőrtisztet adminisztratív eltávozásra küldték, – közölte Rodolfo Llanes rendőrfőnök. Egy szemtanú szerint a hajléktalant már jól ismerték a környéken, és mindig volt nála bot, – jelentette a Miami Herald.

Natalia Zea, a Miami CBS 4 csatorna munkatársa a Twitterre írta ki, hogy a szemtanúk szerint a férfinak ugyan volt botja, de nem támadt vele vagy közelített a rendőrök felé.

forrás: Revolution News

Vélemény, hozzászólás?