A facebook-fasiszták megjelenése

Szélsőjobboldali zaklatók lepték el a Facebookot és a Twittert azzal a gyűlölettel teli céllal, hogy a muszlimok által tervezett rendezvényeket meghiúsítsák.

A Britain First-öt, a BNP egyik vadhajtását és az Európai Védelmi Ligával (EDL) szövetséges Casual United-et, amely egy futballhuligán bűnszervezetet tegnap azzal marasztalták el, mert arra kényszerítették egy iszlamofóbia ellenes konferencia résztvevőit, hogy mondják le az eseményt.

A Birkbeck Főiskola lemondta a mára tervezett rendezvényt, mondván, hogy nem tudnak elég biztonsági személyzetet időben összehozni – nyilatkozta az Iszlám Emberi Jogok Társaságának (IHRC) egyik szervezője.

letöltés

 

 

Mind a Britain First, mind a Casual felhasználta a közösségi médiát, hogy tömegdemonstrációt szervezzenek a főiskola előtt.

Egy alternatív rendezvényt fognak megtartani, amelyet az IHRC nem hirdet meg, nehogy a rasszisták is bekopogtassanak.

Massoud Shadjareh, az IHRC elnöke elmondta a Morning Star-nak, hogy a jobboldaliak „zaklató taktikát” alkalmaznak a közösségi média oldalain, hogy megfúrjanak rendezvényeket és megfélemlítsék a muszlim közösségeket szerte Nagy-Britanniában.

„Szerencsétlen módon ez túl gyakran történik meg,” – mondta. „De ha a rendezvények úgy döntenek, hogy meghajolnak a szélsőjobboldali nyomás alatt, ez csak arra ösztönzi ezeket a csoportokat, hogy folytassák a zaklatásokat.”

Elmondta, hogy más muszlim szervezetek általi, ártalmatlan rendezvényeket is szabotálni akartak már szélsőjobboldali csoportok.

Még a gyermekek „Legoland a muszlim családokért” kirándulását is le kellett mondani az EDL és a Casual számos fenyegetése miatt.

Shadjared azt is megjegyezte, hogy számos eseményt céloztak meg jobboldaliak az elmúlt két évben, beleértve egyet Newcastle-ben, egy muszlim imádkozást Birminghamben és számos egyetemi eseményt Reading-ben, Essex-ben és Nottingham-ben, amelyek közül néhányat le is kellett mondani.

A Birkback Főiskola legutóbbi rendezvényén állítólag a hivatalnokok megakadályozták az IHRC személyzetét, hogy találkozzanak egy szélsőség-ellenes közhivatalnokkal.

A csoport azzal vádolta a Birkbeck-et, hogymeghajlik az iszlamofób nyomás alatt.” „

„Megdöbbentő belegondolni, hogy az iszlamofóbia konferencia, amelyet egy akadémiai helyszínen tartanak, maga is az intézményesített iszlamofóbia áldozatává válhat.”

A Birkbeck Egyetértés, a főiskola támogató személyzete levelet írt az IHRC-nek azt állítva, hogy „mélyen elítélik a Birkbeck Főiskola viselkedését” a szervezők felé.

„Írni fogunk a Birkbeck vezetésének, felkérve őket, hogy magyarázatot adjanak az esemény lemondására, és hogy kifejezzük súlyos aggodalmainkat a lemondás miatt,” – írta a Birkbeck Egyetértés egyesített irodatitkára, Steven Ellis.

Adam Barr, a Soas Anarchista Diákok Társaságától azt állította, hogy a tanács tisztjét behívták, mivel a rendőrség aggódott a diákok ellendemonstrációi miatt.

A konferencián, amelyet 19 muszlim és nem-muszlim szervezet is támogat, köztük a Kampány a Közösségek Kriminalizálása ellen, ennek köszönhetően vezető akadémikusok is felszólalnak a faji kapcsolatok, iszlamofóbia, multikulturalizmus témakörében.

A Birkback Főiskola elmondta, hogy az eseményt a személyzet és a helyi közösség egészségügyi és biztonsági érdekei miatt mondák le a rendezvényt.

forrás: Morning Star

Vélemény, hozzászólás?