Az Európai Baloldali Párt alelnöke Venezuelába látogatott

Maite Mola, az Európai Baloldali Párt (EBP) alelnöke, aki a hetet Caracasban tölti a Venezuelai Nők Kongresszusán, részt vett számos eseményen, amely során a venezuelai nép tisztelettel adózott Hugo Chávez parancsnok emlékének, halálának második évfordulóján.

„Azért vagyunk itt, hogy ünnepeljük a bolivári forradalom és a részvételi demokrácia eredményeit, amelyet Hugo Chávez parancsnok vezetett be, és az elmúlt két évben Nicolas Maduro folytatott. Ez egy nyílt út, nem csak Venezuela, hanem az egész kontinens számára is az imperializmus elleni egyesülés és felszabadítás folyamatában,” – mondta Mola.

Az alelnök kijelentette, hogy az Európai Baloldali Párt mindig teljes mértékben támogatta a bolivári folyamatot, amelyet szélesen és folyamatosan támogat a venezuelai nép is. Az EBP megerősíti támogatását ezekben a pillanatokban, a hosszú ideje tartó destabilizációs kampány és a Maduro elnök által február 12-én felfedett legújabb puccskísérlet feszültségében.

Maite Mola nagyon pozitívan értékelte a Dél-Amerikai Országok Egységének Külügyminiszteri Tanácsának Nyilatkozatát (UNASUR), annak főtitkárát, Ernesto Sampert és a demokratikus folytonosság teljes védelmét Venezuelában. Az Európai Baloldali Párt alelnöke felszólította az európai intézményeket, hogy inkább kövessék az UNASUR példáját a demokratikus folyamatok megvédésének munkájában, mintsem részt vegyenek az ország destabilizációjában, követve az Egyesült Államok intervenciós politikájának útját.

Másfelől Maite Mola folytatja a kétoldalú tárgyalásait a latin-amerikai baloldal női vezetőivel. Tegnap Andreina Tarancónnal, a Venezuelai Nőügyi Miniszterrel és Mariela Castro kubai vezetővel találkozott. Ma a Venezuelai Nőkongresszus keretein belül a bolivári forradalommal való szolidaritás fórumán fog felszólalni.

Március 10-ei visszatérése után az EBP alelnöke megosztja venezuelai látogatásának tapasztalatait a médiával.

Európai Baloldali Párt

Vélemény, hozzászólás?