Koncentrációs táborban szállásolnának el menekülteket

A schwertei kormányzat olyan olyan terveket készített, melyek szerint menekülteket szállásolnának el az egykori buchenwaldi koncentrációs tábor SS őreinek fenntartott barakkjaiban. A tábor működése alatt 238.380 ember fordult meg, és 56,000-en haltak meg itt.

A 21 ember, akiket a hatóságok itt akarnak „elszállásolni”, mind menedékkeresők , és érthetően az emberek felháborodtak a tervek miatt. Buchenwaldban rengeteg külföldit öltek meg, beleértve olyanokat, akiknek sosem volt esélyük menedéket keresni. Menekültügyi csoportok, aktivisták, akadémikusok és más németek is elítélték a terv kegyetlenségét. A koncentrációs tábor nagy részét 1950-ben lerombolták, de a főkapu, a kórház, a barakkok és a krematórium megmaradt.

A helyi kormány azzal érvel, hogy azt az épületet, amelyben elszállásolnák a menekülteket, nem használták foglyok (csak nácik), és számos más funkciója is volt az elmúlt években, beleértve az oktatást, vagy akár óvodaként is. Azt is neheztelték, hogy Németországban 200.000 bevándorló van, és ebből a javaslat csak 21 embert érint.

Drezdában azért dőltek dugába menekültek elhelyezésének tervei egy egykori hotelben, mert tömeges fenyegetéseket kaptak neonáciktól. Ráadásul kedden reggel egy eritreai menekültet holtan találtak drezdai otthona előtt, a rasszista Pegida tüntetése után.

forrás: Morning Star

Vélemény, hozzászólás?