Martin McGuinness (Sinn Fein): Nem hagyjuk magukra az elesetteket!

Martin McGuinness (Sinn Fein), a törvényhozó gyűlés tagja azzal vádolta a Demokratikus Unionista Pártot (DUP), hogy a jóléti jogokra károsan cselekszik, és elmondta, hogy a pártja ellenezni fogja az új Jóléti Törvényt a gyűlésben.

McGuinness, Észak-Írország helyettes első minisztere elmondta, hogy a DUP visszatáncolt a Stormonti Egyezményben tett nyilatkozataitól, hogy megvédik a társadalom legsebezhetőbb embereit.

McGuinness elmondta: „Ebben az évben a Sinn Fein aktívan és pozitívan vett részt a megegyezés teljes végrehajtásában.

„Megbecsültük az elkötelezettségünket, és konstruktívan dolgoztunk, hogy a helyére tegyük a jólét védelmét, amelyről decemberben megegyeztünk.

„Ez a csomag védi a rokkant gyermekeket, a súlyosan rokkant felnőtteket, a krónikus betegeket és a nagycsaládban élő gyermekeket,” – mondta.

A miniszter figyelmeztetett, hogy a jóléti jogok fontos ügyek a pártja számára.

„Elkötelezve támogatjuk a megegyezés végrehajtását a gyűlésben,” – jegyezte meg.

„Bár a DUP rosszhiszeműen járt el, és visszavonta a nyilatkozatait.

„Ha a DUP meg akarja nyirbálni a rokkant gyermekeknek, a súlyosan rokkant felnőtteknek járó segélyeket, akkor meg kell magyarázniuk és igazolniuk.

„A Sinn Fein határozottan elutasítja ezt a hozzáállást.

„A DUP kifogásokkal megkísérli kieszközölni a Tory jóléti megszorításokat, de ennek a válságnak a szíve a Toryk vezette londoni kormány ideológiai jellegű támadása a jóléti állam ellen.

„Ahogy ismételten állítjuk, a Sinn Fein nem fog részt venni olyan tervben, amely a társadalom legelesettebbjeit bünteti,” – mondta.

Forrás: Morning Star

Vélemény, hozzászólás?