Megbüntették a rasszisták által inzultált focistát

Chris Samba a középső ujjával válaszolt a rasszista bekiabálásokra

Chris Samba, a Blackburn egykori védője két meccses eltiltást kapott tegnap az Orosz Futball Szövetségtől (RFS) azért a gesztusa miatt, amelyet a Torpedo Moszkva szurkolói felé intézett, miután rasszista zaklatás érte

Samba dühösen viselkedett a szeptember 2-ai Torpedo Moszkva és Dinamo Moszkva közötti meccsen, amikor is a Torpedo szurkolói rasszista módon inzultálták, és a 30 éves játékos a középső ujjának felmutatásával válaszolt.

A korábbi Premier Ligás játékos annyira dühös lett, hogy félidőben ki kellett állítani.

A Torpedot csütörtökön azzal büntették, hogy be kell zárnia a nyugati lelátóját az október 25-én megrenedző, Kuban Krasnodar elleni meccsre.

De az RSF úgy is döntött, hogy Sambát is megbünteti a gesztusáért.

„Mérlegeltük, mi történt a pályán, és azt is, hogy provokálták. Ezért a lehető legkisebb büntetést adtuk.” – mondta Artur Grigoryants, az RSF fegyelmi bizottságának elnöke.

Samba később bocsánatot kért a bemutatásért, de hozzátette: „Focizni szeretnék, nem rasszista megjegyzéseket hallgatni.”

Ez nem az első eset, hogy Oroszországban rasszista zaklatás éri. 2012-ben az Anzi Makhackalával folytatott mérkőzésen egy banánt dobtak elé a pályára, amelyet Samba visszadobott a közönségbe.

Vélemény, hozzászólás?