Sinn Féin: A vízdíj-ellenes kampány erősödik

Lynn Boylan, a Sinn Féin európai parlamenti képviselője a Right2Water (Jog a Vízhez) felvonuláson elmondta, hogy a kampány addig nem ér véget, amíg a vízdíjakat nem csökkentik és az Irish Watert be nem zárják.

A dublini EP képviselő elmondta:

Ez a kormány azt hiszi, hogy a vízdíj-ellenes kampány haldoklik. Hogy az utolsókat rúgjuk. Nos, ma elküldtök nekik az üzenetünk. Ez a kampány egyre csak erősebb lesz. És nem állunk meg addig, amíg a vízdíjakat nem csökkentik, és az Irish Watert be nem zárják.

„A Sinn Féin figyelmeztette a kormányt, hogy az Irish Water nem több csak egy mérgező zavaros.

„Több százezer írországi polgár mondta Alan Kellynek, hogy nem tudnak és nem fognak fizetni.

„Hogyan választoltak?

„Bebörtönözték a tüntetőket, és 650,000 eurót költöttek el egy új reklámkampányra; nem is említve a 85 millió eurós magánkonzultációs díjakat és 539 millió euró elpocsékolását vízórákra. Több száz órát elpocsékoltak a vízórák szerencsétlen beüzemelésére.

„Mit várnak, ki fizet ezért? Azt akarják, hogy mi fizessünk. Még mindig fennáll a kérdés, hogyan várják el az emberektől, akiknek alig tudják a tetőt a fejük felett tartani, emberektől, akik a mindennapi betevő megszerzéséért küzdenek, vagy hogy a gyermekeiknek éjszaka meleget biztosítsanak; hogyan várják el ezektől az emberektől, hogy előálljanak a pémzzel?

„Ezek a családok egyszerűen nem tudnak többet elviselni. A kormány a szakadék szélére tolta az embereket.

„A Sinn Féin számára egy kiemelt fontosságú probléma. Hadd legyen az üzenetünk világos és tiszta. A vízdíjakat és az Irish Watert a történelem szemétdombjára kell helyezni.”

Egyesült Baloldal/Északi Zöldek (GUE/NGL) EP frakció

Vélemény, hozzászólás?