Készül az új Exploited album

A skót punklegenda már 2003 óta nem adott ki stúdiólemezt.

A banda azonban folyamatosan turnézott, hazánkba is többször eljutottak, sőt, a 2005-ös Rockmaratonon is tiszteletüket teszik majd annak ellenére, hogy az év elején Lisszabonban az énekes a színpadon kapott szívrohamot.

Az új albumot már 2012 óta ígérik, és 2014-re is be volt jelentve, de a szívroham ezt a dátumot is módosította jövő nyárra.

A banda most újult erővel fog belevágni a stúdiózásba, és az eddigi nyilatkozataik is elég optimisták. A lemezt a kemény metálzenekarokat is futtató Nuclear Blast fogja kiadni. A zenekar szerint a kiadó vezetője, Markus Steiger hatalmas Exploited rajongó, ezért minden támogatást meg fog adni a lemezhez.

Az alapvetően baloldali, társadalomkritikus, anarchista, antimilitarista, antiimperialista zenekar 2008-ban került kellemetlen helyzetbe, amikor az énekes Wattie – erősen illumináltan (ez nála alapállapot) – a neonáci Skrewdriver együttes énekesével fotózkodott. Ezért Madridban antifasiszták meg is verték. A zenekar éles közleményben ítélte el a támadást, és kifejezték, hogy egyáltalán nem nácik. Antifasiszta dalaik ellenére sok rajongó nem tudta még ezt a botlást megemészteni.

Addig is itt egy régi „sláger” az Egyesült Államok agresszív külpolitikája ellen:

Vélemény, hozzászólás?