A CÖF megint idióta

Magyarországon egy velejéig rohadt és korrupt, fasizálódó rendszer van, amelynek védelmére felesküdött a Fidesz 4-5 tagú „civil” szervezete, a CÖF.

Pártunk, az Európai Baloldal is került már konfliktusba velük, amikor is a vörös csillag per strasbourgi ítéletét próbálta a főjogászuk, ifj. Lomnici Zoltán dehonesztálni. A dolgozók szabadságát és jólétét lábbal tipró CÖF tagjaként próbálta a munkás-felszabadulás jelképeinek tiltására ösztönözni, a strasbourgi ítélet ellenére. Közöljük a „jogász” úrral, hogy erre sok jogalapja nincsen.

A CÖF legújabb agyréme az amerikai ügyvivő, André Goodfriend – pontosabban egy ismeretlen tettes – feljelentése. Természetesen ahhoz nem volt elég gerincük, hogy szemtől szemben Goodfriendet pereljék.

Az ok: ha Goodfriend tud korrupciós ügyekről, akkor elmulasztott feljelentést tenni a hatóságoknál. A dolog persze nem ilyen egyszerű, hiszen a bécsi konvenció védi a diplomatát, de az sem minden esetben. Jelenleg olyan bonyolult az ügy jogi háttere, hogy senki sem tudja, felelősségre vonható-e az amerikai ügyvivő, vagy sem.

A CÖF minden esetre abban okos volt, hogy feljelentés elmulasztása miatt akarja elkaszálni Goodfriendet, nem pedig rágalmazás miatt. Ugyanis, ha bebizonyosodik az idők során, hogy XY vezető korrupt volt, attól még a jogalap áll a mulasztásra.

A dolog jogi részéről vonatkoztassunk el. Maradjunk annál a ténynél, hogy ez a néhány semmitmondó idióta hiszi magát valakinek. Hiszik magukat annyinak, hogy beleköthetnek az amerikai ügyvivőbe. Mi több, a dolog üzenete, hogy bárki, aki bele mer kötni a Fideszbe – legyen az akár a világ legnagyobb imperialista hatalmának hazai helytartója-, az megy a dutyiba. 3 éves szabadságvesztésre akár.

A Fidesz most kezdeményezte André Goodfriend meghallgatását a nemzetbiztonsági bizottság előtt. De ne dőljünk be a színjátéknak.

Mi a dolog háttere?

Adott hazánk részéről az USA végletekig történő kiszolgálása. Megszorítások, NATO, mind amerikai recept alapján. És most megkaptuk az új receptet: a TTIP-t, azaz a transzatlanti kereskedelmi paktumot. De ezt elég nehéz lesz lenyomni a magyar társadalom torkán. Ráadásul itt volt korábbról az F-16-os vadászrepülők ügye, amelyeket nem vett meg az első Orbán-kormány. Most meg ez a fránya paksi beruházás, amelyet az oroszok fognak felépíteni, nem az amerikaiak. Egy csomó csalódott befektető, amely nem azt várta az egykor oly amerikabarát Viktortól, aki 89-ben még Bush elnökkel is tárgyalhatott arról a szemétségről, amely a rendszerváltás néven vonult be a történelembe, pedig csak egy kiválón szervezett CIA puccs volt.

Az Egyesült Államok ezért gondolt egyet, és egy huszárvágással úgy megmarkolta a prominenseik golyóit, hogy néha öröm nézni. Nem is kevés milliárd forint szerepel a költségvetésben, amellyel az Egyesült Államok afganisztáni imperialista törekvéseit szolgálja a kormány. A fő attrakció azonban nem más, mint a TTIP. Az európai gazdaság halálos ítélete.

Az amerikai neoliberalizmus ugyanis haldoklik. Próbálták feléleszteni, de eddig nem sikerült, pedig nem kevés megszorítás érte már a gyarmatok – köztük Magyarország – munkásait és szegényeit.

Ezért új háborúk, új gazdasági befolyás és expanzió kell.

Az Egyesült Államok nem csak Európára akar TTIP-t rákényszeríteni. Van nekik külön TPP-jük a csendes-óceáni térségben, de hasonló szerződést akarnak más országokra, köztük Japánra is ráerőltetni.

Ebbe a világpolitikai játszmába nyalt bele a CÖF, amely komolyan azt hitte, hogy az eseményekre bármilyen befolyásoló hatása lehet. Nagyon tragikomikus.

Vélemény, hozzászólás?